breakout  – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník
|

breakout – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník

Vždy jste si přál/a rozumět anglickému slangu a chápat jeho skryté významy? Nevíte, co znamená slovo "breakout"? Pokud ano, tak jste na správném místě! V tomto článku se společně ponoříme do světa anglicko-českých výrazů a odhalíme význam tohoto záhadného slova. Bez ohledu na to, zda jste začátečníkem nebo pokročilým mluvčím, tato cesta vás přiblíží k proniknutí do anglického slangu. Připravte se na odhalování a přidávejte do svého slovníku nové výrazy, které vám pomohou oslovit ostatní s větší lehkostí a sebejistotou. Tak co to tedy znamená? Pojďme se dozvědět víc!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g120a97328710f2774cef10728827ff1099e6267dbfd94eb76c02059753145d409df66fff7c64d075267a449f36d17cb185c60426f6b2e9fd4553f19aa33340be_640.jpg" alt="Co to znamená slovo "breakout" a jak je přeloženo do češtiny?">

Co to znamená slovo "breakout" a jak je přeloženo do češtiny?

Breakout je slovo, které se často používá v anglickém jazyce a mělo by být známo každému, kdo se s ním setkává. Ale co to vlastně znamená a jaké je jeho překlad do češtiny? V tomto článku se podíváme na význam slova "breakout" a poskytneme vám kompletní anglicko-český slovník, abyste měli přehled o všech možných překladech.

"Breakout" je především podstatné jméno a označuje úspěšný a rychlý nárůst popularity nebo úspěchu něčeho. Jedná se o moment, kdy se určitý objekt, trend nebo jedinec dostává z úrovně nebo prostředí, ve kterém byl původně obsažen, a stává se významným nebo významnějším. Například, když mladý hudebník najednou prorazí na mezinárodní scénu, můžeme říct, že prožívá "breakout" své kariéry. Breakout může také znamenat výbuch nebo únik z místa, jako například z vězení.

V češtině existuje několik možných překladů pro slovo "breakout", v závislosti na kontextu, ve kterém je používáno. Mezi nejčastější překlady patří "průlom", "prorážení" nebo "úlet". Je důležité si uvědomit, že přesný překlad závisí na situaci a co přesně chcete vyjádřit.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/ge50d53ebdb32050328bf377677b57c72dbb77d7e88c6508f222986cdc9aab4ef4a9b2d25a049693de8d7c8e8ba8d9f628db27046112a60be29f401eb57406912_640.jpg" alt="Podívejte se do anglicko-českého slovníku a zjistěte, co znamená "breakout"">

Podívejte se do anglicko-českého slovníku a zjistěte, co znamená "breakout"

Víte, jak často se stává, že se setkáte s anglickými slovy, která vám přijdou neznámá? Nebojte se, tento problém potkává každého, kdo se dostává do kontaktu s anglickým jazykem. Dnes se zaměříme na termín "breakout" a zjistíme, jaké významy a použití tento výraz může mít.

"Breakout" je anglické slovo, které má několik různých významů. Jednou z možností je použití v kontextu vězení, kde značí útěk vězně či osoby z vězení. Další význam, který se s ním pojí, je spojen s úspěšným propuknutím nebo výrazným nárůstem něčeho. Například, v oblasti médií se používá ve smyslu velkého úspěchu filmu nebo hudby, která se rychle stala populární. Ve světě technologií je "breakout" také spojován s výběžkem nebo rozpadem návrhu nebo tiskového spojení.

V anglicko-českém slovníku se můžete podívat na další významy a příklady použití tohoto slova. Pamatujte, že porozumění anglickým slovům a jejich správná interpretace vám napomůže v lepší komunikaci a porozumění anglickému jazyku. Učte se nová slova každý den a posouvejte své jazykové dovednosti na vyšší úroveň!

Dávejte pozor, ať vás nezaskočí další "breakout" – mohlo by jít o nový trend nebo dokonce o nové slovo, které se právě rychle šíří. Nechte se inspirovat, učte se a zkoumejte angličtinu – jazyk plný fascinujících slov a jejich různých významů.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/gf29d070924e183a3ea1901e81df786ea5a0af9a1c4b2169163c67e815dcf87bde71d275c05dda9088cc57b1c0609b3fa86ba263c7a6d3f47b4ec9ecf11f0d4aa_640.jpg" alt="Všichni hledají odpověď na otázku: Co je to "breakout" a jak se překládá do češtiny?">

Všichni hledají odpověď na otázku: Co je to "breakout" a jak se překládá do češtiny?

Co je to „breakout“ a jak se překládá do češtiny?

Určitě jste se již setkali s termínem „breakout“ při poslechu hudby, sledování filmů či čtení zahraničních knih. Ale možná vás zajímá, co tento pojem vlastně znamená a jak bychom ho mohli správně přeložit do češtiny.

Pojmem „breakout“ se obvykle označuje situace, kdy se něco nebo někdo proslaví, povznese se nad ostatní a získá širokou veřejnou pozornost. Může se jednat o spektakulární úspěch, průlomový výkon nebo dokonce objev. Například v hudbě bychom mohli „breakout“ přeložit jako průlomový hit, který se stává hitem a je široce přijímán veřejností.

Jaké další významy může „breakout“ mít? Například v oblasti bezpečnosti může jít o únik z vězení či průnik skrze zabezpečení. Své místo má také ve světě financí, kde se používá pro popis prudkého nárůstu ceny nebo objemu obchodů s určitým aktivem jako akcie nebo komodita. Vše záleží na kontextu, ve kterém se tento termín používá.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/gd7528d28cc659acebd7c407648cfe6e737221c381969cd1716af928f3921088895b8ed674422c94b4330861246f7bc1296bbf7be0860220c658201d6606a23bb_640.jpg" alt="Jak správně používat slovo "breakout"? Anglicko-český slovník vás naučí všechno!">

Jak správně používat slovo "breakout"? Anglicko-český slovník vás naučí všechno!

Zkuste se zamyslet nad slovem "breakout" a jak ho správně používáte. Možná jste ho slyšeli v anglickém kontextu, ale nevíte přesně, co znamená a jak ho správně používat. Nebojte se, anglicko-český slovník je tu, aby vám ve všem pomohl!

"Breakout" je slovo, které se často používá v anglickém jazyce. V překladu do češtiny byste ho mohli přeložit jako "propuknutí" nebo "průlom". Toto slovo se používá ve spojitosti s něčím nečekaným, co vyniká nebo vyráží z tradičního vzoru. Například v oblasti módy byste mohli slyšet o významném "breakoutu" nového designéra, jehož tvorba vyčnívá z davu. V technologiích by se mohlo jednat o "breakout" nového produktu, který změní celý průmysl. Během těchto "breakout" momentů probíhá inovace a posun vpřed, a to je doprovázeno zvýšeným zájmem a pozorností.

Máte-li zájem o přesnější význam a použití slova "breakout", anglicko-český slovník je nezbytným nástrojem. V něm najdete detailní vysvětlení významu slova, jeho správného použití a příklady ve větách. Pro přesnější pochopení si můžete prohlédnout i synonyma a antonyma k tomuto slovu. Ať už se jedná o studium angličtiny nebo jen o získání znalostí pro každodenní konverzaci, anglicko-český slovník vám poskytne veškeré potřebné informace. Vytvořte si základní slovní zásobu anglického jazyka pomocí tohoto nástroje a rozšiřte své komunikační dovednosti.

Neuniklo vám slovo "breakout" v anglických textech? Zkuste najít jeho český ekvivalent!

Pokud jste se někdy setkali s anglickým termínem "breakout" a zaujalo vás, co to vlastně znamená, máme pro vás odpověď! V anglicko-českém slovníku tento výraz má několik možných českých ekvivalentů, které by vám mohly pomoci porozumět významu tohoto slova.

  1. Prvním ekvivalentem pro "breakout" je výraz "průlom." Slovo "průlom" se používá pro popis síly, která způsobuje proražení nebo propadnutí něčeho. Například, ve sportu, "breakout" může označovat akci hráče, který se prorazí skrze obrannou linii soupeře a překročí hranice svého týmu.

  2. Dalším možným ekvivalentem je výraz "roztrhnutí." Tento výraz popisuje akci nebo situaci, kdy je něco prudce nebo násilně roztříštěno nebo rozštěpeno. V kontextu, "breakout" může znamenat situaci, kdy se něco uniká z nějakého omezení nebo zadržení a udává náhlou změnu, která vede k větší svobodě nebo možnostem.

Slovo "breakout" je tedy multifunkční a jeho význam může být specifikován kontextem, ve kterém je použito. Je důležité se vždy zaměřit na větu nebo článek, ve kterém se tento termín objevuje, abyste pochopili jeho konkrétní význam. Doufáme, že vás tato malá ukázka z anglicko-českého slovníku naplnila novými poznatky a pomůže vám rozumět tomuto zajímavému anglickému výrazu.

Máte překladové potíže se slovem "breakout"? Naše anglicko-český slovník vám pomůže!

Pokud jste narazili na slovo "breakout" a nemáte přesnou představu o jeho významu, nezoufejte! Jsme zde pro vás s naším anglicko-českým slovníkem, který vám pomůže vyjasnit význam tohoto slova. "Breakout" je anglické slovo, které má několik významů a používá se v různých kontextech. Zde je pár příkladů:

  1. Breakout – náhlé vystříhnutí, propadnutí nebo průlom – Tento význam se používá ve spojitosti s fyzickými akcemi, jako je útěk z vězení, propadnutí z vězení nebo průlom v léčbě nemoci. Například: Po serii neúspěšných pokusů se mu konečně podařil breakout z vězení.

  2. Breakout – prudký nárůst nebo rozvoj – Tento význam se používá ve spojitosti s růstem, rozvojem nebo nárůstem něčeho. Například: Nový produkt zaznamenal breakout na trhu a stal se okamžitě oblíbeným u zákazníků.

Doufáme, že náš anglicko-český slovník vám pomůže vyřešit vaše překladové potíže s tímto slovem. V případě, že hledáte překlad nebo vysvětlení jiných slov, neváhejte nás kontaktovat! Doufám, že tento článek vám poskytl užitečné informace o významu slova "breakout" a jeho překladu do češtiny. Je důležité rozumět všem různým nuancím a kontextům, ve kterých se toto slovo může objevit. Pamatujte si, že "breakout" může znamenat něco jiného v různých situacích a je důležité se na to dívat v kontextu celé věty a nejen samotného slova. Pokud se v anglickém textu setkáte s tímto termínem a nejste si jisti, jak ho správně přeložit, nenechte se zmást. Rád vám pomohu s dalšími jazykovými otázkami, které si můžete klást. Ať už se počeštění textů nebo překladu do angličtiny, stojím vám k dispozici s mými znalostmi a zkušenostmi v oblasti copywritingu. Děkuji za přečtení a pevně věřím, že vám toto slovníkové vysvětlení pomůže lépe porozumět výrazům a slovům v anglicko-českém překladu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *