|

Překlad: deductible – Anglicko-Český Slovník

Vítejte! Dnes se vydáme na cestu po pojistném světě a zaměříme se na jednu z těch zvláštních pojistných termínů – odpočitatelnou částku. Pokud jste se někdy ztráceli v překladu nebo hledali správný výraz, tak jste na správném místě. V tomto článku si přehledně a srozumitelně vysvětlíme jeho význam a použití v kontextu anglicko-českého slovníku. Připravte se na objevení nových znalostí a jistě se stanete odborníkem na pojištění!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g72b8b2d0ff997fbc30fb7d01cddd1255d73904ac917724692d33e2dfd7c86b47ee75c007e1f2577e61a13b15e7ecd60434602ec1f686d6857ad80bb6a199092b_640.jpg" alt="1. Nejnovější a nejpřesnější překlad slova "deductible" do češtiny – Anglicko-Český slovník zaručuje dokonalou správnost!">

1. Nejnovější a nejpřesnější překlad slova "deductible" do češtiny – Anglicko-Český slovník zaručuje dokonalou správnost!

V našem anglicko-českém slovníku se vám dnes představíme s jedním z nejnovějších a nejpřesnějších překladů slova "deductible" do češtiny. Tento překlad je zaručeně správný a úplný, díky našemu týmu zkušených překladatelů a expertů. Pokud vás zajímá význam tohoto slova a jak ho správně použít ve větě, neváhejte pokračovat ve čtení!

  1. Definice v češtině:

    • Deducibilní – adjektivum, označuje částku nebo náklady, které si musí pojištěná osoba při pojištění hradit sama, než pojišťovna začne plnit své povinnosti. Tato částka se vypočítává obvykle na základě smluvní dohody mezi pojišťovnou a pojištěným.
    • Mohli by také říct odpovědnost pojištěného nebo jistinu, neboť se jedná o příspěvek, který pojištěná osoba musí přispět při plnění požadavků s ohledem na jejich polohu a pojištění.
  2. Příklady vět s použitím slova "deductible":
    • " V případě havárie musíte nejprve splatit deducibilní částku v hodnotě 5000 Kč, než vám pojišťovna vyplatí zbytek náhrad."
    • "Supervizní rada schválila snížení deducibilní částky pro pojištěné osoby starší 65 let."

Doufáme, že vám tento překlad a jeho význam pomohou lépe porozumět slovu "deductible". Sledujte naše další příspěvky, abyste získali přesný překlad dalších slov a frází. Máme se těšit na vaši návštěvu opět!

2. Už žádné zmatení – překlad slova "deductible" ve francouzštině srozumitelně a přesně v našem Anglicko-Českém slovníku!

Pokud jste někdy hledali překlad slova "deductible" ve francouzštině, pravděpodobně jste byli zmateni. Naše Anglicko-Český slovník vám ale konečně poskytne srozumitelnou a přesnou definici tohoto termínu!

Jak jistě víte, "deductible" je pojem, který je často používán v oblasti pojištění a plnění nároků. Zároveň je to pojmenování upravující možnost odpočtu nákladů při daném pojištění. V našem Anglicko-Českém slovníku najdete přesnou definici slova "deductible" ve francouzštině, abyste přesně porozuměli tomuto termínu a nebyli více zmateni!"

"Dále, v našem Anglicko-Českém slovníku vám nabízíme další užitečné informace ohledně "deductible". Zde jsou některé faktory, které byste měli mít na paměti:

  • "Deductible" je často vyjádřeno částkou peněz, která musí být zaplacena předtím, než bude pojišťovna plnit nárok.
  • Částka "deductible" se obvykle stanovuje při uzavírání pojištění.
  • Vyšší "deductible" znamená nižší pojištění, ale nižší prémie.
  • Pokud máte vyšší "deductible", budete muset zaplatit větší částku při vzniku škody, než se pojišťovna rozhodne vám vyplatit náhradu.

Všechny tyto informace a mnoho dalšího najdete v našem Anglicko-Českém slovníku. Takže konečně, už se nemusíte zmateně snažit překládat slovo "deductible" ve francouzštině, upevněte si své poznatky a získejte jistotu právě zde!

3. Odhalte význam slova "deductible" ve češtině s výběrem nejlepšího překladu v Anglicko-Českém slovníku!

Význam slova "deductible" ve češtině je často zdrojem zmatku a nepochopení, zejména pro ty, kteří se setkávají s pojmem v kontextu pojištění či daní. Podstatou "deductible" je možnost odečíst částku (nebo výdaj) od celkových nákladů či daně. V překladu do češtiny se často používá termín "sleva" nebo "odpočitatelná položka".

"Odpočitatelná položka" představuje částku, kterou můžete odečíst od celkových nákladů při výpočtu daně. Tento pojem se často používá v souvislosti s daněmi a účetnictvím. Pokud například podnikatel utratil 1000 Kč na firemní obědy, může tuto částku "odpočíst" od svého zdanitelného příjmu a snížit tak svou daňovou povinnost. To je základní princip odečítatelné položky.

V kontextu pojištění se "deductible" obvykle vztahuje na částku, kterou musí pojištěná osoba zaplatit ze své kapsy, než pojišťovna začne plnit. Tato částka se však neodráží ve výši pojištění a slouží jako určitá forma finančního krytí. Například, pokud máte pojištění domu s dedukcí 1000 Kč, budete muset zaplatit první 1000 Kč z opravy svého domu a pojišťovna zaplatí zbývající část nákladů.

V Anglicko-Českém slovníku jsme pečlivě vybírali nejlepší překlad pro "deductible" a zvolili jsme termín "odpočitatelná položka". Tento překlad je nejvhodnější v obou kontextech – daní i pojištění. Je důležité pochopit, že význam "deductible" je založen na možnosti odečíst částku od výsledku, ať už se jedná o náklady, daně nebo pojištění.

4. Nový zdroj pro snadný překlad slova "deductible" ve vaší češtině – Anglicko-Český slovník nabízí instantní výsledky!

Neustále se setkáváte s anglickými termíny ve finančním světě a máte problémy s překladem do češtiny? Zde je pro vás skvělá zpráva! Anglicko-Český Slovník vám přináší nový zdroj, který vám pomůže s překladem slova "deductible" rychle a snadno. Už nebudete muset ztrácet čas hledáním odpovídajícího překladu na internetu nebo v tištěných slovnících. Naše slovníková aplikace vám poskytne instantní výsledky s přesnými překlady a dalšími důležitými informacemi.

S Anglicko-Českým Slovníkem už nebudete váhat, když se setkáte s výrazem "deductible". Náš slovník vám poskytne kompletní význam a použití tohoto pojmu ve finančním kontextu. Abychom vám ještě více usnadnili práci, výsledky budou zobrazeny v jednoduchém a přehledném formátu. Můžete si vytvořit vlastní seznam oblíbených překladů nebo využívat další užitečné funkce naší aplikace.

S Anglicko-Českým Slovníkem se můžete spolehnout na spolehlivé a nejaktuálnější překlady. Bez ohledu na to, zda pracujete v oboru pojištění, účetnictví nebo jiného finančního odvětví, naše slovníková aplikace je ideálním partnerem pro přesnou a rychlou komunikaci. Užijte si překlady na jediný klik a ušetřete čas a energii pro důležitější úkoly. Anglicko-Český Slovník je vaším spolehlivým průvodcem do světa anglicko-českého překladu.

5. Profesionálně přeložte slovo "deductible" do českého jazyka pomocí Anglicko-Českého slovníku zdarma!

Deductible, jedno z nejpoužívanějších pojmenování v oblasti pojistnictví, znamená částku, kterou je klient povinen zaplatit ze vlastní kapsy předtím, než se pojistitel rozhodne uhradit pojištěnou událost. Přestože samotné slovo "deductible" nemá zrovna český ekvivalent, existuje několik termínů, které můžeme použít k jeho přiblížení. Zde je pár možností, které naleznete v našem Anglicko-Českém Slovníku zdarma:

  1. Odpovědnost klienta – Tato formulace se používá v případech, kdy klient musí nést určitou finanční zátěž při vzniku pojištěné události. V praxi to znamená, že klient musí nejprve zaplatit určitou částku a teprve poté je povinný postižení hlásit pojišťovně.

  2. Vlastní úhrada – Další možností je přeložit "deductible" jako "vlastní úhrada". Tento termín dává najevo, že klient nese finanční odpovědnost a musí pokrýt část nákladů spojených s pojištěnou událostí.

Samozřejmě je vždy nejlepší konzultovat specifický kontext s odborníkem, ale tyto termíny vám mohou posloužit jako vodítko při překladech.

6. Tajemství překladu slova "deductible" odhaleno – přesný význam ve češtině v Anglicko-Českém slovníku!

Jestliže jste někdy četli anglický text nebo diskutovali o finančních tématech, pravděpodobně jste se setkali s pojmem "deductible". Toto anglické slovo, které originálně pochází z oblasti pojišťovnictví, se v češtině překládá jako "sazba úhrady z vlastních prostředků". Překlad je sice přesný, ale trochu zdlouhavý a méně srozumitelný.

Při použití anglického výrazu „deductible“ se jedná o částku, kterou pojistitel nehradí, ale musí ji pojištěnec uhradit sám z vlastní kapsy před tím, než pojistka začne platit. Tato sazba je určena tak, aby pojištěnci měli větší zájem o prevenci, minimalizaci rizika a odpovědné chování. Pokud bychom se snažili najít odpovídající, snadno zapamatovatelný český ekvivalent, můžeme použít výraz „vlastní úhrada“.

Doufáme, že tento příspěvek v našem Anglicko-Českém slovníku přispěje k lepšímu porozumění významu slova "deductible", a že vám pomůže při četbě anglického textu nebo při hledání vhodného českého ekvivalentu. Buďte však opatrní při použití termínu "vlastní úhrada", protože jeho význam se může lišit v závislosti na kontextu a oblasti, ve které se pohybujete. Děkujeme, že jste si přečetli náš článek o překladu slova "deductible" v anglicko-českém slovníku. Doufáme, že vám poskytl užitečné informace a pomohl vám lépe porozumět této slovní zásobě v oblasti pojištění a financí. Pokud budete mít další dotazy týkající se překladů, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tady, abychom vám s radostí pomohli najít správný výraz a zajistit, že vaše překlady budou přesné a srozumitelné. Díky za váš čas a doufáme, že vám naše služby přinesou užitek i v budoucnu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *