Význam slova: coil  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: coil – Anglicko-Český Překladač

Víte, že to, co se na ‍první pohled může ⁣zdát jako ‍obyčejné slovo, ‍může mít ​mnohem větší ​význam? Jedním z takových slov⁤ je "coil". Zajímáte‍ se o jeho ⁤překlad ‌do⁤ češtiny? Máme pro vás dobrou zprávu! V našem článku se ‍zaměříme ‌na význam slova "coil" a ⁣nabídneme⁢ vám přesný anglicko-český ⁢překlad,⁢ který⁢ vám‌ pomůže lépe porozumět této ⁣podmanivému pojmu. Pokud chcete mít ve‌ svém ⁣slovníku ⁣co ⁣nejvíce užitečných termínů, tak neváhejte a ‍připojte se k nám! Najdete zde jasné a vyčerpávající ⁣informace, ‌které ⁣vám poskytnou ⁤jistotu a hloubku ⁣znalostí. Připravte ​se na zajímavou výpravu do‌ světa slova "coil" a jeho fascinujícího významu!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g06c705b8a3bcde9b087e6ca8046fcc7ae1be8bb5972ffb87e09986cb1c31000b63b158c9aebd5e136af2685b805d25ae18d5a9d35124fe40ade62fa5885ccd1b_640.jpg" ⁣ alt="Výklad slova "coil": Co znamená tento anglický výraz v⁤ češtině?">

Výklad slova "coil": Co znamená tento anglický výraz v ‌češtině?

Význam⁢ slova "coil" je často‌ používán v anglickém ⁤jazyce a také má svou českou ekvivalent. ‌Tento výraz ⁣se‌ v‍ češtině překládá ‌jako "cívka". Cívka je v technickém smyslu ⁢fyzikální a elektrotechnické zařízení, ⁣které je tvořeno materiálem s ‌magnetickou‍ vodivostí ‍a tvarově je ⁢stočeno⁤ do tvaru ​spirály.

Cívky se často používají v elektrotechnice, elektronice⁣ a telekomunikacích. Hrají⁤ klíčovou roli při ​vytváření a manipulaci⁤ s elektrickým proudem a magnetickým polem.⁤ Například cívky se​ používají ve transformátorech a jako součásti⁣ elektrických motorů a generátorů.

Dalším použitím cívek je v reproduktorových systémech, kde cívky slouží ke generování zvukových‍ vln. V některých ‍případech se cívka může ⁢použít​ i jako pasivní komponenta v elektronických obvodech, pro regulaci proudu, filtraci signálu nebo pro zajištění impedance. ​Co se týče výroby cívek, používají se různé druhy materiálů a konstrukcí, ​aby bylo‍ dosaženo požadovaných⁣ elektromagnetických vlastností.

V​ závislosti na kontextu může mít výraz "coil" i jiné významy, jako například "točit" nebo "vinutí". V případě, ‌že jste​ našli tento výraz⁣ a potřebujete přeložit do češtiny, pamatujte ‍si, že‍ se‍ jedná o technický termín spojený s⁢ elektromagnetismem ⁣a často⁣ se používá ve ‌spojení ‌s ⁤elektrickými, elektronickými a telekomunikačními zařízeními.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g7d87b42a43662e17885df1111038beef37ecb0e9abff307af1b6f962148a57bfa70caa4b3711f4f43fc2814d0d1471a8e38a70ab1088231acd89120ff7f2087b_640.jpg" alt="Jak přeložit slovo "coil" do‌ češtiny?">

Jak přeložit slovo ⁢ "coil" ⁣do češtiny?

Slovo "coil" je technický termín, ⁤který se používá v různých kontextech a je důležité správně ⁤ho přeložit do češtiny,‌ aby byl význam jasný. V češtině může‌ být nejbližším ekvivalentem slovo "cívka". Cívka je‌ zařízení, které slouží k uchování a generování ‍elektromagnetického​ pole.

Existuje několik⁤ různých typů cívek, které se používají v různých‌ průmyslových‌ odvětvích. Některé z nich zahrnují⁤ indukční​ cívky, které se ⁣používají v elektroenergetice, a také ⁤vozíkové cívky, které⁣ se používají v elektronice.⁣ Každý typ cívky má své specifické vlastnosti a funkce.

Jednou ⁣z důležitých⁤ vlastností cívek je počet závitů, které mají. Počet ⁣závitů ovlivňuje výkon⁢ a účinnost ⁣cívky. Čím ​více závitů ‍má cívka,⁢ tím větší magnetické pole‍ může generovat. Na druhou stranu, čím méně závitů cívka ⁤obsahuje, ⁣tím méně energie ⁤spotřebovává ​při generování magnetického⁣ pole.

Význam slova "coil" ⁤je tedy ⁣neodmyslitelný ve světě ⁣techniky a je důležité ‌znát správný⁤ překlad, ‍abychom ‍porozuměli‌ jeho významu. V češtině ho můžeme vyjádřit jako "cívka", ‍která představuje zařízení pro ​generování‌ elektromagnetického pole.
<img ⁤class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g8b42099ff81dc93ca99f9c3bb3e83765640319eea3eeaa9d00e0b3dde4538178d91fd8b2858f176d0f710d8c3c442e6c1a7a923af3a8d96aed93d6c9b607cc5c_640.jpg" alt="Význam‍ anglického​ slova "coil" a jeho využití‍ v⁢ češtině">

Význam anglického ⁢slova "coil" a jeho využití ⁤v češtině

Slovo ‍ "coil" má ve‌ světě angličtiny širokou škálu významů, ‍ které se mohou lišit v různých​ kontextech. Jednou z ‌nejběžnějších definic je "cívka" nebo "zavinutí". V technickém smyslu se jedná ⁣o prvek,⁤ který‍ slouží k vytvoření magnetického pole nebo k indukci elektrického ‌proudu.

V češtině se slovo "coil" často překládá jako "cívka" nebo "vřeteno". V elektronice je cívka součástí mnoha ‌zařízení, jako jsou například transformátory, relé​ nebo indukčnosti. ‍Jejich účelem je ovlivňování proudu nebo napětí v obvodech.

Dalším významem slova ⁣ "coil" je "smyčka" nebo "zona". Ve ⁣sportovních​ aktivitách se často používá termín ‍ "coil" ⁤ pro⁣ označení‍ techniky, při které se tělo stáčí​ a posiluje⁣ síla před výstřelem‌ nebo úderem.

Ve světě módy a⁤ designu​ se​ slovo "coil" často ​používá​ pro označení ⁣závitu nebo spirály. Tento prvek⁢ může být vidět například ve šperkovém ⁤designu, účesech ⁤nebo výrobě oděvů.

Slovo "coil" má⁣ tedy mnoho využití v ⁢anglickém jazyce‍ a jeho ⁣překlad v češtině se⁢ odvíjí od ‌konkrétního kontextu. Je důležité ⁣si při překladu všímat tohoto kontextu a zvolit správný ekvivalent, který‍ co ‌nejpřesněji vystihuje ⁤význam slova "coil" v daném ‍kontextu.
<img ​class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gaae0b5d16853cf97742ea4009ddf2df520323f9879d14b3f2af4ac14e33940c08e4b5bd0f6f0b16144c08db94eaa39320614c44cf4dae0ba8b74affdec731c5e_640.jpg" alt="Praktický překlad výrazu "coil" do​ češtiny⁢ a jeho ‌kontext">

Praktický překlad výrazu "coil" do češtiny a jeho ⁤kontext

Překládání slov⁣ z ‍jednoho ‍jazyka ⁣do druhého​ může být často obtížné, zejména pokud se jedná o termíny s širším kontextem. Jedním z takových slov ⁣je "coil". ⁣V dnešním příspěvku se budeme ⁤zabývat‌ významem tohoto⁣ slova a jeho překladem ⁤do češtiny.

Coil ⁢je anglické slovo, které ⁣v češtině ⁤můžeme přeložit jako "cívka" nebo‌ "vinutí". Slovo coil se ⁤používá v různých oblastech, například ve fyzice, elektrotechnice, mechanice a dokonce i v kosmologii. Jedná ‍se o tvar, který‌ vytváří vinutí​ materiálu nebo pružiny, ⁤čímž se vytváří ​cívka nebo spirálovitý tvar.

V ⁢elektrotechnice se termín⁣ "coil" ⁢často používá pro označení vinutí elektrického vodiče nebo prvku, který slouží ⁣k ​vytvoření magnetického​ pole. Coil se může vyskytovat ⁢v různých zařízeních, jako jsou elektromagnety,‍ transformátory‌ nebo indukčnosti. Je důležité správně přeložit ⁣termín coil ​do‌ češtiny, aby se uchovala⁣ přesnost a ‌porozumění​ celému kontextu.

Význam ⁢slova "coil" a jeho⁣ překlad je tedy důležitým aspektem při komunikaci o elektronice, mechanice‍ a dalších souvisejících oblastech. ⁢Zajistěte si správný překlad tohoto ⁢termínu a‍ zabezpečte tak jasnou‍ a srozumitelnou komunikaci ve vašich textech a překladech.

Český překlad slova "coil": Význam a ⁢synonyma

Význam slova: ‌coil ‍- Anglicko-Český ​Překladač

Překlad‌ slova „coil“ do⁤ češtiny vyvolává​ někdy ​určitou nejistotu nebo dokonce dilema, zejména proto, že se⁢ jedná⁣ o víceméně technický pojem, který je třeba přesně vystihnout. V obecné ‌terminologii znamená‌ „coil“ ovinutí nebo ⁤vinutí. ‍V elektronice se ‍jedná o stočený kabel, ‌který slouží k přenosu signálu‍ nebo ​energie. Další význam je spojen ​s pružinou, která se obvykle vinuje do kroucených tvarů a nachází uplatnění v rozmanitých ‌technických aplikacích. Jedná se například o tlumiče, pružinové matrace nebo pružinové systémy ve vozech.‌ Co se týče‍ synonym ​k tomuto slovu, ⁤můžeme v češtině užít termín „svit“, ⁢“šroubovice“ nebo ⁣“vinutí“, které přesně vystihují ⁢jeho⁣ význam.

Význam slova „coil“ je v anglické ‌terminologii daleko širší. Kromě zmíněných technických významů⁢ se používá v kontextech jako jsou taneční styl‍ „coil“, ​znamenající‍ stočení‍ těla, či v botanice, kde označuje nitky stočeného listu. Všechny tyto významy však ve ⁢světovém kontextu ‌mohou představovat překladatelskou výzvu. Pokud tedy hledáte kvalitní a⁤ přesný český ⁣překlad slova ⁤“coil“, je⁣ důležité se obrátit ⁤na jazykového odborníka, který ‍se‍ v​ této oblasti pohybuje⁤ již⁢ dlouhodobě.

Jak ‌porozumět významu ‍slova "coil" a správně jej přeložit

Význam⁢ slova "coil" ‌ve‌ světě anglického jazyka je natolik pestrý ‌a univerzální, ⁤že⁢ přesný překlad ‍do češtiny může být⁣ někdy oříškem. Coil, původem z angličtiny, má⁢ mnoho významů ⁣a kontextů, ⁤které je důležité zvážit⁣ při jeho⁣ správném překladu. Zde⁣ jsou některé z nejčastějších významů slova "coil" a jejich české ekvivalenty:

  1. "Coil" jako substantivum:

    • Cívka – například ‍v ⁣elektrotechnice nebo mechanických zařízeních.
    • Svazek – například svitky papíru⁢ nebo​ drátu.
  2. "Coil" jako sloveso:

    • Stočit – na příklad stočit ⁤drát do cívky.
    • Zavrtět​ – například zavrtět​ si pramen vlasů⁣ kolem prstu.
  3. Další‍ významy:
    • Zkroucený – ​popisuje⁣ objekt, který je zkroucený ‌nebo vinutý jako kudrlinky⁤ na vlasu.
    • Chladící spirála ‌- například ‌v klimatizaci nebo chladničce.

Při překládání ‌slova "coil" je nepřehlédnutelné, ⁢že kontext a použití jsou ‌klíčové ⁣pro jeho přesný význam v ⁤češtině. Může​ se jednat o mechanické či elektrotechnické zařízení, nebo o fyzickou⁢ podobu zkrouceného/vinutého⁣ objektu. Důležité je znát specifika daného kontextu​ a správně intervenovat do cílového jazyka s respektem‍ k ⁢jeho odlišnostem a jedinečnosti. Doufáme, že tento článek vám pomohl ⁣lépe porozumět významu slova "coil" ⁣a ‍jak jej správně ⁣přeložit z angličtiny do češtiny. Svět jazyků a⁢ překladu⁢ je neustále se rozvíjející⁤ a je důležité mít k dispozici spolehlivé ⁢prostředky, jako je Anglicko-Český Překladač, které​ nám pomáhají překonávat lingvistické‌ bariéry. Doufáme, ⁣že ⁣se⁢ vám náš článek líbil a že vám byl ​prospěšný. Pokud‍ máte ⁢jakékoli ⁢dotazy nebo komentáře, neváhejte se na⁤ nás obrátit. Jsme⁣ tu,​ abychom pomohli! ⁣

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *