Význam slova: elders  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: elders – Anglicko Český Překladač

Věkem přichází moudrost a zkušenosti. A s nimi i titul, který je oceňován v každé kultuře: starec. Slovo "elders" má v angličtině bohatou historii a přenáší se do mnoha jazyků, včetně češtiny. Ve světě překladu je důležité porozumět významu a kontextu, v kterém se tento termín používá. V tomto článku se podíváme na význam slova "elders" a ukážeme vám, jak jej správně přeložit do češtiny. Připravte se na fascinující cestu do světa jazyka a kultury!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g37cf1d417a1321eab4a5972eac99dd997a71de45394cef01e3d15051f742d86d68351a02398200fb9b0991f21263675c41d0aeecf83a693e5ad36cc70644562b_640.jpg" alt="Význam slova "elders" ve slovníku anglicko-českého překladače">

Význam slova "elders" ve slovníku anglicko-českého překladače

V záplavě anglických slov a frází může být význam některých termínů pro českého uživatele docela matoucí. Jedním z takových slov je "elders". Toto slovo má ve slovníku anglicko-českého překladače několik významů, které bychom vám rádi přiblížili. Pokud se zajímáte o správný překlad tohoto termínu, nebojte se, jste na správném místě!

  1. Ve svém primárním významu "elders" označuje starší členy společnosti. Tento termín se často používá v kontextu rodiny, komunity nebo určitých organizací, kde starší členové mají větší autoritu či moudrost. V překladu se pro tento význam slova používá český termín "starší", "osoby vysokého věku" či "ozřejměná skupina starších lidí".

  2. Dalším smyslem slova "elders" je také "porada" nebo "rada starších". Tato forma označuje skupinu lidí, kteří mají bohaté zkušenosti a jsou pověřeni rozhodováním v rámci určitého společenství či organizace. Jejich role je poskytovat moudrost a radit mladším členům, čímž přispívají k posílení tradic a hodnot dané skupiny. V českém překladu se pro tento význam slova často používá termín "starší členové poroty" nebo "autoritativní skupina členů".

Význam slova "elders" může záviset na souvislosti, ve které se používá. Tyto významy jsou ovšem jen několik z mnoha možných. Vždy je proto důležité brát v potaz kontext a cílový jazyk při překladu.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ge7d9dc9028e1243051325ba7df25b780fc843f8bd41259bc5b8ea931b22c5787d4bca8917ac56c5adbfc99c9b609ac555879ec480777319b240160081ed4be61_640.jpg" alt="Jak přesně rozumět a používat slovo "elders" v anglicko-českém překladači">

Jak přesně rozumět a používat slovo "elders" v anglicko-českém překladači

Slovo "elders" je jedním z těch anglických výrazů, které mohou vyvolávat zmatek při překladu do češtiny. Následující informace vám pomohou lépe porozumět tomuto slovu a správně ho používat v anglicko-českém překladači.

  1. Význam slova "elders": Slovo "elders" je v angličtině používáno ke grafování skupiny lidí, kteří jsou starší nebo mají vyšší postavení ve společnosti. Mohou to být starší členové rodiny, zkušení vůdci, moudří poradci, zkušení zaměstnanci nebo lidé s vysokými funkcemi v různých oblastech života. Význam tohoto slova se může lišit v různých kontextech, ale obecně vyjadřuje respekt a úctu k zkušeným a vlivným jedincům.

  2. Jak používat slovo "elders" v anglicko-českém překladači: Při překladu slova "elders" do češtiny byste měli hledat ekvivalent, který zachovává význam a kontext v anglickém originále. Existuje několik možností, jak přeložit slovo "elders" do češtiny: "starší generace", "starší kolegové", "zkušení členové", "moudří poradci" atd. Pro správný překlad je důležité zohledňovat kontext a význam, který slovo "elders" v dané větě nebo textu nese.
    <img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gcd0533a4fbf261302c5aec0aa9496b82bcf6121ec9bc6aba11fe355df8bc1b5f5bbe8ad906b8daafffb9c1b301c9f997781224591f45982ce544865d6f067b37_640.jpg" alt="Překlad slova "elders" do češtiny: význam a správné použití">

    Překlad slova "elders" do češtiny: význam a správné použití

    Elders je termín, který často slyšíme v anglickém jazyce, ale jak ho správně přeložit do češtiny? Tento článek vám přinese odpovědi na tuto otázku a poskytne další užitečné informace o významu a správném použití tohoto slova.

V češtině můžeme přeložit "elders" jako "starší". Slovo "starší" se používá pro lidi, kteří jsou ve vyšším věku nebo mají vyšší autoritu a zkušenosti v rámci určité skupiny lidí. Je to termín, který vyjadřuje respekt a vážnost vůči starším generacím a jejich moudrosti.

Správné použití slova "starší" je velmi důležité, zejména při komunikaci se starším lidem. Je vhodné se obracejte na někoho jako na "starší" se zdvořilým oslovením. Například místo použití "pane" nebo "paní", můžete říct "vážený starší". To vyjadřuje ochotu naslouchat a respektovat názory a rady starších lidí.

Využijte tedy přeloženého slova "starší" ve správný kontextu a projevte tak svou úctu a pokoru k lidem s větším množstvím životních zkušeností.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gf2b3744921d9641d94b0c09cfed3182f1bac6be04ec4a19c498ebeb599bdecc27939ba26856319ca281b9ab2f138f4ed27fcbfe3d50fb71edc29755dd9315715_640.jpg" alt="Slovníkový výklad termínu "elders" v anglicko-českém překladu">

Slovníkový výklad termínu "elders" v anglicko-českém překladu

Pokud se v anglickém jazyce setkáme se slovem "elders", můžeme zjistit, že má několik významů a významových odstínů při překladu do češtiny. Zde jsou některé z nich:

  1. Starší – Tento význam se týká věkové skupiny jedinců, kteří jsou ve své komunitě nebo rodině považováni za zkušenější a moudřejší. Může se jednat o rodiče, prarodiče, nebo lidi ve vyšším věku, kteří mají vliv na rozhodování a směřování skupiny.

  2. Starší členové – Tento význam se používá v kontextu náboženských a společenských institucí, kde se jedná o respektované osoby, které jsou vybrány nebo voleny, aby zastávaly důležité funkce ve společenství. Mohou to být například starší ve sborech, či respektovaní členové národních rad.

Může se stát, že při překladu slova "elders" do češtiny je třeba zohlednit celý kontext a významové nuance. Nicméně, pochopit a použít tyto základní významy "starší" a "starší členové" bude dobrým výchozím bodem pro správný překlad tohoto termínu do češtiny.

Anglický výraz "elders" a jeho český ekvivalent – rozbor a význam

Are you curious about the meaning and Czech equivalent of the English term "elders"? Look no further as we dive into a detailed analysis of this expression and its significance. In the vast realm of language translation, understanding the nuances and subtleties of words is essential for accurate communication. So, let’s explore the multifaceted meaning of "elders" and its corresponding Czech translation.

In English, "elders" typically refers to individuals who are older, more experienced, and hold a position of respect within a community or organization. It often denotes wisdom, leadership, and a wealth of knowledge gained through years of life experience. In Czech, the equivalent term for "elders" is "starší", stemming from the root word "starý," meaning "old" or "elderly." The word "starší" encompasses a similar concept, emphasizing the age and wisdom that comes with time. It signifies individuals who have accumulated a wealth of knowledge and serve as guides and mentors within their communities.

To summarize, "elders" in English emphasizes the wisdom and leadership qualities associated with individuals who possess a significant amount of life experience. Its Czech equivalent, "starší," reflects a similar notion, highlighting the respect and reverence given to those who have accumulated knowledge and wisdom over time. Understanding these cultural and linguistic differences is crucial for effective translation and communication. So, the next time you come across the term "elders," remember its Czech equivalent and appreciate the significance it holds within both languages.

Správný překlad výrazu "elders" do češtiny s výkladem jeho významu

Výraz "elders" je anglickým termínem, který se používá pro označení starších osob, především ve věku nad 60 let. Tento termín má v angličtině specifický význam, který je důležité správně přeložit do češtiny. Překladem termínu "elders" do češtiny je možné použít výrazy jako "starší generace", "senioři" nebo "osoby v pokročilém věku".

Význam termínu "elders" v anglickém jazyce není omezený pouze na věk samotný, ale zahrnuje také aspekty moudrosti, zkušeností a respektu, které jsou spjaty se staršími generacemi. Starší lidé, jako zástupci této skupiny, mají v anglické kultuře často vysokou prestiž a jsou považováni za zdroj moudrosti a radosti. Správný překlad tohoto výrazu je tedy důležitý pro zachování významu a hodnot, které jsou s ním spojeny.

Znát správný význam a překlad výrazu "elders" je nezbytné pro komunikaci a porozumění nejen při čtení anglických textů, ale také při překladech do češtiny. Je důležité si uvědomit, že překlad nemusí být vždy doslovný a musí zachovat kontext a konotace spojené s daným výrazem. Doufáme, že tento článek vám přinesl užitečné informace o významu slova "elders" a pomohl vám lépe porozumět jeho významu v anglicko-českém překladu. Pokud potřebujete překlad tohoto slova do češtiny, neváhejte využít anglicko-českého překladače, který vám poskytne přesný a spolehlivý překlad. Budete tak schopni efektivně komunikovat a porozumět významu slova "elders" ve správném kontextu. Pokud se na něco ptáte, nebo potřebujete další informace, neváhejte se obrátit na nás. Jsme tu, abychom vám pomohli s vašimi překladatelskými potřebami.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *