path  – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník
|

path – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník

Víte, že cesta je mnohem víc než jen ušlapaná pěšinka? Možná jste již několikrát slyšeli výraz "path", ale co to vlastně znamená? Přesně na to se dnes společně podíváme. V našem anglicko-českém slovníku jsme pro vás připravili úplný přehled a výklad tohoto fascinujícího slova. Budete překvapeni, jak mnoho různých významů a použití mu přísluší. S přehledností a jasností v našem článku se bezpečně stane důvěryhodným průvodcem vaším slovníkem. Připojte se k nám a objevte s námi široké spektrum významů, které za sebou toto malé, přesto mimořádně významově bohaté slovo skrývá.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gcac5d5c68c77ef5050bc10b62144d1454836f79a42e41e90a31efea1d549666fbe79b3fb08188bc762ed65300bbc778c295f1016252bcada9ae09d61164b4cc5_640.jpg" alt="1. Jak pochopit význam slova "path" v anglicko-českém slovníku?">

1. Jak pochopit význam slova "path" v anglicko-českém slovníku?

Pokud jste se někdy setkali se slovem "path" ve vašem anglicko-českém slovníku a nejste si jisti, co to slovo znamená, nezoufejte! V této části vám odhalíme význam a významné kontexty, ve kterých se slovo "path" v angličtině používá.

„Path“ je anglické slovo, které v češtině můžeme přeložit jako „cesta“ nebo „stezka“. Toto slovo vyjadřuje fyzickou trasu nebo průchod mezi dvěma body. Může to být doslovná stezka, kterou se můžete projít, nebo i abstraktní metafora, která odkazuje na směr, kterým se vyvíjí určitá situace či událost.

V různých kontextech může slovo "path" nabývat různých významů. Například v technologickém prostředí se často používá ve spojení s "souborem" (file), kde označuje úplnou cestu k určitému souboru na vašem počítači. V psychologii a spiritualitě pak může slovo "path" znamenat životní cestu, kterou jedinec volí a následuje.

Pamatujte si, že význam slova "path" se může lišit podle kontextu a použití. Vždy je důležité brát v úvahu kontext, ve kterém slovo nalezneme, abychom pochopili jeho správný význam. Doufejme, že vám tato krátká informace pomohla lépe porozumět slovu "path" a jeho různým Použitím v anglickém i českém jazyce.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g572d179031cfc0caf430b4bbd88f8e3227ee27e9de6f211facc44a3d52ed45246d2b2ea1e1a98931f83a360ff81b565ec1dc3da4e48ccd18975e55729ad64c92_640.jpg" alt="2. Na co se v anglickém slovníku odkazuje výraz "path" a jak to přeložit do češtiny?">

2. Na co se v anglickém slovníku odkazuje výraz "path" a jak to přeložit do češtiny?

Jestliže jste někdy hledali překlad pro anglické slovo "path", pravděpodobně víte, že toto slovíčko může mít v češtině několik různých významů. V anglickém slovníku se však "path" odkazuje především na cestu, stezku nebo trasu, kterou lze fyzicky absolvovat. Tento výraz je běžně spojován s procházkami v přírodě, turistickými trasami, ale také s chodníky ve městech či na venkově.

V kontextu počítačového (IT) prostředí je "path" významný pojem, který označuje cestu k souboru nebo složce na pevném disku. Ve vývoji webových stránek často můžeme narazit na příkazy či funkce, které vyžadují správně nastavenou cestu k určitému souboru nebo složce, například při odkazování na obrázky nebo skripty. Je důležité přeložit výraz "path" jako "cesta" či "cestovní plán", abychom zdůraznili jeho obecný charakter a snadněji ho pochopili v českém jazyce.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g4c067a08c3f0453e398b260e0f5c128b6e4b9304b0905a1ab471c18dd2005365046c0bbe96a37da27dee79080d18f800cd67bc8023e177976cade92ab08a322f_640.jpg" alt="3. Kde v anglicko-českém slovníku najít odpověď na význam slova "path"?">

3. Kde v anglicko-českém slovníku najít odpověď na význam slova "path"?

Ještě jste se nikdy nesetkali se slovem "path" a nevíte přesně, co znamená? Nevadí, v našem Anglicko-Českém slovníku najdete odpověď na tuto otázku!

Když hledáte význam slova "path", není třeba se bát, že byste se ztratili uprostřed slovníku. Tento výraz se totiž nachází hned na dvou místech, protože má několik významů.

Jako podstatné jméno znamená "path" cestu nebo stezku, kterou můžete fyzicky procházet. Například: "We took a scenic path through the forest" (Prošli jsme malebnou stezkou skrze les). Tato definice se může aplikovat i v obrazném smyslu, například: "The path to success is not always easy" (Cesta ke zdaření není vždy snadná).

Další význam "path" je ten technický. Jako součást počítačového systému se jedná o cestu, kterou může program či operační systém použít k nalezení určitého souboru nebo adresáře. Tato definice je běžná zejména v IT oboru a má například takovou formu: "Company Logo (kód HTML, který určuje cestu k obrázku).

Takže ať už hledáte cestu do přírody nebo hledáte správnou cestu k pochopení technických termínů, náš Anglicko-Český slovník vám pomůže.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gd71e0fb614e3fae6bb42656fb5ccea20add6fe8c722aba83b5b5249d59750af8202a047a8836e2da1a931343f04d8037d341d625069f95e4f4de056c6f1a0a4d_640.jpg" alt="4. Co vám anglicko-český slovník řekne o výrazu "path"?">

4. Co vám anglicko-český slovník řekne o výrazu "path"?

Anglický výraz "path" je jedním z těch slov, které se často setkáme při studování anglického jazyka. Avšak, co nám anglicko-český slovník řekne o významu tohoto slova? "Path" je podstatné jméno, které označuje fyzickou stezku či cestu, kterou můžeme užít pro pohyb z jednoho místa na druhé. Tento termín může být také použit v přeneseném smyslu, kdy vyjadřuje konkrétní životní cestu, směr, kterým jdeme v našem životě.

Ve světě počítačů a programování je "path" také technický termín, který se vztahuje k cestám v souborovém systému, které určují umístění konkrétního souboru či adresáře. Jedná se o znakový řetězec, který specifikuje kompletní cestu k nějakému umístění v počítačovém systému. Například, cesta k adresáři "Documents" na disku C by mohla být "C:UsersYourUsernameDocuments".

V anglicko-českém slovníku najdeme také různé slovní spojení a fráze, které obsahují slovo "path". Některé z nich zahrnují "cross paths" (potkat se s někým), "blaze a trail" (vyšlapat si cestu), "follow in someone’s footsteps" (jít ve stopách někoho) a mnoho dalších.

Doufáme, že vám tyto informace pomohou lépe porozumět významu slova "path" a jeho různým využitím.

5. Proč je důležité rozumět významu slova "path" v anglicko-českém slovníku?

Path" je jedno z klíčových slov, které je důležité pochopit při studiu anglického jazyka. V anglicko-českém slovníku se slovo "path" překládá jako "cesta" nebo "stezka". Však záleží na kontextu, ve kterém je používáno. V anglickém jazyce se výraz "path" používá také ve figurativním smyslu, aby naznačil směr, kterým by se měla osoba nebo věc ubírat.

Rozumění významu slova "path" v anglicko-českém slovníku může být zvláště prospěšné, když se učíte anglicky nebo když komunikujete s anglicky hovořícími lidmi. Tímto způsobem si budete jisti, že správně používáte slova a vyjadřujete své myšlenky. Znalost správného významu slova "path" vám také umožní věrně přeložit výrazy z češtiny do angličtiny a naopak.

6. Praktické tipy pro správné použití výrazu "path" dle anglicko-českého slovníku

Path je výraz, který se často vyskytuje v anglickém jazyce a má různé významy. V českém jazyce se může přeložit jako "cesta", "trasa" nebo "dráha". Je důležité si uvědomit, že v různých kontextech může mít výraz "path" různé významy.

Existuje několik způsobů, jak správně používat výraz "path" v anglicko-českém slovníku. Zde je několik praktických tipů:

  • Definice: Začněte tím, že si prostudujete definici výrazu "path" ve slovníku. Tímto způsobem získáte základní povědomí o jeho významu a správném použití.
  • Příklady použití: Podívejte se na příklady použití výrazu "path" ve větách. To vám pomůže pochopit, jakým způsobem se používá v různých kontextech a jak se překládá do češtiny.

Je důležité si uvědomit, že překlad výrazu "path" do češtiny může záviset na kontextu. Proto je vždy potřeba zvážit význam věty a zvolit odpovídající český ekvivalent. Doufám, že vám tyto tipy pomohou lépe porozumět a správně používat výraz "path" ve vaší anglicko-české slovníku. Doufám, že tento článek vám poskytl užitečné informace o významu slova "path" a jeho anglicko-českém překladu. Bez ohledu na to, zda jste úplný začátečník nebo pokročilý mluvčí, je důležité mít správné slovní zásoby, abyste mohli efektivně komunikovat v anglickém jazyce. Pamatujte, že slova mohou mít různé významy v různých kontextech, a proto je vždy užitečné používat kvalitní slovník, jako je tento anglicko-český slovník, abyste se vyhnuli nedorozuměním a přesně vyjádřili své myšlenky. Doufáme, že vám tento slovník pomohl rozšířit vaše lingvistické dovednosti a že se s ním budete cítit sebevědomě při studiu angličtiny. Pokud máte jakékoliv dotazy nebo požadavky na další témata, neváhejte se obrátit na nás. Děkujeme za přečtení tohoto článku a přejeme vám mnoho úspěchů ve vašem jazykovém vývoji.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *