hazel  – Co to znamená? Anglicko Český Slovník
|

hazel – Co to znamená? Anglicko Český Slovník

Vítejte! V dnešním článku se budeme zabývat jedním ze zajímavých slov, které v češtině často slýcháme, ale může nám zapříčiňovat lehké zmatení – "hazel". Pokud jste se někdy ptali sami sebe, co tato anglická slovačka vlastně znamená a jak se správně používá, jste na správném místě. Přímo z anglicko-českého slovníku vám přináším odpovědi na vaše dotazy ohledně "hazel". Připravte se na zvýšení své jazykové jistoty a odhalení významu tohoto slova. Pojďme se do toho pustit!
Hazel: Vysvětlení tohoto tajemného slova v anglicko-českém slovníku

Hazel: Vysvětlení tohoto tajemného slova v anglicko-českém slovníku

Hazel je slovo, které může způsobit zmatek, pokud jste ještě neslyšeli jeho význam. Je to anglické slovo, které se často vyskytuje ve spojení s barvou nebo očima. V anglicko-českém slovníku je "hazel" přeloženo jako oříškově hnědý.

Tento termín popisuje unikátní barvu, která se nachází někde mezi hnědou a zelenou. Hazel může být použit pro popis očí, vlasy nebo dokonce i barev přírody. Jedná se o směs různých odstínů, která vytváří jedinečný a šarmantní vizuální efekt.

Pokud se v anglicko-českém slovníku setkáte se slovem "hazel", nezapomeňte, že se jedná o oříškově hnědou barvu, která je často spojována s přírodní krásou a zářivosti. Takže, příště, když slyšíte nebo vidíte toto tajemné slovo, budete vědět, že se jedná o jedinečnou barvu, která rozjasní vaše smysly a dodá vám dojemný vzhled.
Hazel: Překlad a význam pro české čtenáře

Hazel: Překlad a význam pro české čtenáře

Hazel je slovo, se kterým se v anglickém jazyce setkáváme poměrně často. V češtině se hojně užívá především jako jméno, přestože může mít i jiné významy. Jednou z možností, jak přeložit slovo "hazel" do češtiny, je oříškový. Výraz "hazel eyes" se často používá jako popis pro zelenohnědé oči, které mají příjemně teplý nádech a evokují dojem oříškových plodů.

Dalším smyslem slova "hazel" je barva, která připomíná oříšky. Pokud mluvíme o něčem ve "hazel" barvě, je to obvykle středně tmavý odstín, někde mezi hnědou a zelenou. Tato barva se často spojuje s přírodou, zemí a vším příjemným a harmonickým.

Slovo "hazel" tedy může mít různé významy a využití v anglickém i českém jazyce. Ať už hledáte překlad pro vaše oči, nebo se zajímáte o význam této barevné nuance, můžete se spojit s naší agenturou, která vám ráda pomůže s přesným překladem a vyjádřením.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gef04aa49e314bad0154a71fc2e836ec3e2fc26241a82d9b8d3b590bdb21e67de532984bbe73b63d5991733a539e18dbfb05cd153df604ff9ab19cacf3b51ef6e_640.jpg" alt="Co znamená slovo "hazel" v anglicko-českém slovníku? Rozluštění tajemství">

Co znamená slovo "hazel" v anglicko-českém slovníku? Rozluštění tajemství

Hazel je jedno z těch slov, které může způsobit zmatek, protože má několik různých významů v angličtině. Jednou z jeho nejběžnějších definic je "ořechový", odkazující na barvu očí nebo vlasů, která má lehké zabarvení do hnědého s oříškovým nádechem. Tato barva je často asociací s přírodou a má svůj úžasný podtón.

Dalším významem slova "hazel" je "lískový ořech", který se nachází v přírodě a je znám pro svůj bohatý a příjemný přírodní chut. Lískové ořechy jsou součástí mnoha pokrmů, dezertů a jsou také oblíbenou přílohou pro některé nápoje. Jejich výrazná chuť se stala ikonickou v mnoha kuchyních po celém světě.

Takže, ať už hledáte význam slova "hazel" v souvislosti s barvou očí a vlasů, nebo naopak s oblíbenými lískovými ořechy, anglicko-český slovník je tu, abyste vám pomohl rozluštit toto tajemné slovo a porozumět mu jasně a jednoduše.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g8b708c6ad26156bf27726dc1cf639885aeec20a55ceb8f1c5e183e370d6891d1264393d4df5dcdd2b7f357080ab5040d8df11951427f51783b6f3881499989de_640.jpg" alt="Anglické slovo "hazel" ve slovníku: Význam a použití v českém jazyce">

Anglické slovo "hazel" ve slovníku: Význam a použití v českém jazyce

The word "hazel" je anglické slovo, které má několik významů v českém jazyce a je používáno v různých kontextech. Přestože se jedná o relativně specifické slovo, je důležité znát jeho význam pro plné porozumění anglickému jazyku a jeho použití v českém prostředí. Níže naleznete významy a použití slova "hazel" v českém jazyce.

  1. Význam slova "hazel" jako přídavné jméno:

    • Barva: Slovo "hazel" se v češtině často používá jako přídavné jméno pro popis barvy očí nebo vlasů. V překladu znamená "kaštanový" a popisuje hnědou barvu s odstínem zlata. Například "hazel eyes" znamená hnědé oči se zlatým nádechem.
    • Ořechový strom: Tento význam je méně používaný, ale "hazel" také může znamenat ořešák. Tento strom je známý svými malými oříšky a je hojně rozšířený v Evropě.
  2. Použití slova "hazel" jako podstatné jméno:
    • Oříšek: Ve spojení s očima se "hazel" někdy používá jako jméno pro oříšek ze stromu ořešáku. Tento oříšek je malý, hnědý a často se používá při pečení nebo vaření.
    • Barva: Slovo "hazel" také může označovat hnědou nebo ořechovou barvu, bez použití přídavných jmen. V tomto kontextu se často používá v kosmetickém nebo módním průmyslu.

Je tedy jasné, že slovo "hazel" má v angličtině a češtině několik významů. Bez ohledu na kontext je důležité rozumět jeho významu, aby bylo možné správně používat anglický jazyk a porozumět překladům ze češtiny.

"Hazel" – co to vlastně znamená? Slovník pro české čtenáře

Hazel je anglický výraz, který se někdy objevuje ve spojení s barvou očí nebo vlasů. V překladu do češtiny bychom jej mohli nejvíce odpovídajícím termínem nazvat jako "oříšková" nebo "ořechová" barva. Tento výraz se používá k popisu očí nebo vlasů, které vykazují kombinaci hnědé a zelené barvy s malou příměsí žluté. Je to barva, která se často popisuje jako teplá, přirozená a jemná.

Hazel oči jsou tedy ty, které mají unikátní kombinaci hnědé, zelené a žluté barvy. Tato barva očí je poměrně vzácná a udává se, že se vyskytuje přibližně u 5-8 % populace. Osoby s hazel očima mohou mít oči, které se mění v závislosti na světle nebo na prostředí, ve kterém se nacházejí. Například ve světle slunce mohou působit zelenější, zatímco ve stinném prostředí se mohou jevit spíše hnědé.

Pokud jste tedy slyšeli termín "hazel" a nevěděli jste přesně, co to znamená, nyní jste bohatší o znalosti. Oči nebo vlasy s hazel odstínem jsou krásné a neobvyklé. Pokud jste jedním z těch šťastných jedinců, kteří mají tuto barvu očí, můžete se pyšnit svou jedinečností a nadčasovým šarmem.

Hledáte význam slova "hazel"? Anglicko-český slovník vám pomůže rozluštit tuto záhadu

Význam slova "hazel" je často považován za záhadu mezi lidmi, kteří se snaží porozumět anglickému jazyku. Nejspíše jste se tu ocitli, protože i vy hledáte odpověď na tuto otázku. Nevěšte hlavu! Anglicko-český slovník je tady, aby vám pomohl rozluštit tuhle tajemnou řeč.

Když se podíváme na význam slova "hazel" v anglickém jazyce, zjistíme, že se jedná o přídavné jméno popisující barvu očí nebo vlasů. Výraz "hazel" se běžně používá k popisu očí s odstíny hnědého, zeleného až modrého. Tato barva očí je poměrně vzácná a dodává tváři jedinečný a atraktivní vzhled. Mezi slavnými osobnostmi s očima ve stínu "hazel" můžeme uvést například herečku Angelinu Jolie nebo zpěvačku Adele.

Pokud jste se vždycky divili, co to slovo ve skutečnosti znamená, jste na správném místě. Náš anglicko-český slovník vám poskytne podrobné vysvětlení a ukáže vám, jak používat toto slovo správně, abyste byli ve svém anglickém jazyce absolutně suverénní. Děkujeme, že jste si přečetli tento článek o významu slova "hazel" v anglicko-českém slovníku. Doufáme, že vám poskytl užitečné informace a pomohl vám lépe porozumět této zajímavému slovu. Bez ohledu na to, zda máte kulaté oči této barvy nebo jenom zvědavost, je důležité mít přesné pochopení významu. Pokud se budete setkávat s tímto slovem v anglickém textu nebo rozhovoru, nebudete mít žádné pochybnosti ohledně toho, co přesně znamená. Pokračujte v rozšiřování své slovní zásoby a učení se nových slov, abyste se stali ještě víc jistými v anglickém jazyce.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *