Co Znamená waistband ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená waistband ? Anglicko Český Slovník

Co znamená waistband? Anglicko-český slovník

V dnešním světě je angličtina všudypřítomná a schopnost se v ní bez problémů orientovat je často nezbytná. To platí i pro oblast módy. Ať už jste nadšeným švadlenou, módním návrhářem nebo jednoduše jen milovníkem oblečení, nevyhnutelně se setkáte s anglickými termíny, které je třeba správně interpretovat. Jedným z takových výrazů je právě "waistband".

Pokud jste se někdy zarazili nad významem tohoto slova, nemusíte dál pátrat. V tomto anglicko-českém slovníku najdete přesný překlad, výklad a další relevantní informace, které vám pomohou porozumět tomuto módnímu pojmu.

Tento článek vám poskytne užitečné vysvětlení významu slova "waistband" a jeho použití v různých kontextech. Navíc vám představíme i několik praktických rad, jak správně volit a nosit oblečení s takovýmto prvkem.

Připravte se tedy na nezbytnou dávku módního vzdělání a objevte význam a pouto, které tvoří "waistband" ve světě módy!
- Základy českého a anglického slovnictví: Co znamená waistband?

– Základy českého a anglického slovnictví: Co znamená waistband?

Základy českého a anglického slovnictví: Co znamená waistband?

Jedním z nejdůležitějších prvků oblečení je pas, který nám pomáhá udržet kalhoty či sukně na svém místě. Ale co to slovo vlastně znamená? Termín "waistband" pochází z anglického jazyka a v češtině se překládá jako "pas". Jedná se o pásek nebo průvlečku, která se nachází na vrchní části kalhot či sukně a svírá se kolem pasu. Waistband slouží k upevnění oděvu na těle a poskytuje pohodlí a stabilitu při nošení.

Existuje několik druhů waistbandů, které se liší podle svého stylu a použitých materiálů. Například můžeme najít elastické pasy (stretch waistbands), které jsou velmi pohodlné a flexibilní díky obsahu elastanu v materiálu. Další variantou jsou pasy s knoflíky (buttoned waistbands), které se mohou regulovat tak, aby padly na míru. V poslední době jsou velmi populární také pasy s patentky (zippered waistbands), které se otevírají a zavírají pomocí zipu. Výběr waistbandu je tedy čistě individuální a závisí na preferencích každého z nás.

Doufáme, že vám tento malý výklad českého a anglického slovnictví pomohl lépe porozumět termínu "waistband" a jeho významu v módním světě. Pokud máte další otázky nebo zájem o rozšíření svých znalostí, neváhejte se nás zeptat. Naši experti jsou připraveni vám poskytnout kompletní informace.

- Pochopení významu slova waistband v česko-anglickém slovníku

– Pochopení významu slova waistband v česko-anglickém slovníku

Pochopení významu slova waistband v česko-anglickém slovníku

Co znamená waistband? Pokud hledáte odpověď na tuto otázku, jste na správném místě! V našem anglicko-českém slovníku vám přinášíme srozumitelnou definici tohoto slova.

Waistband se v českém jazyce překládá jako „pásek“. Jedná se o úzkou část na horní části kalhot nebo sukně, která se obepíná kolem pasu. Je to důležitá součást oděvu, která slouží k udržení kalhot nebo sukně na svém místě a zajišťuje pohodlí při nošení.

V anglickém jazyce tento pojem často nacházíme v souvislosti s oděvními kousky jako jsou kalhoty, džíny nebo sukně. Waistband bývá často elastický nebo se uzavírá pomocí knoflíků nebo suchých zipů. Pro správné pochopení významu slova waistband v česko-anglickém slovníku, můžete se spolehnout na naši přesnou definici. Doufáme, že tato informace vám pomohla!

- Jak správně používat slovo waistband v anglickém a českém jazyce

– Jak správně používat slovo waistband v anglickém a českém jazyce

Chcete se naučit používat slovo „waistband“ správně jak v anglickém, tak i v českém jazyce? V tomto článku vám představím význam a výskyt tohoto slova v obou jazycích. „Waistband“ je kombinací dvou slov – „waist“ (pás) a „band“ (pásek). Jedná se tedy o pás nebo gumu na kalhotách, sukní nebo šatech, která obepíná pas a drží je na těle.

V angličtině se slovo „waistband“ často používá ve spojení s oděvy, zejména kalhotami. Typicky se nachází na horní části kalhot a slouží ke stahu nebo k přizpůsobení. V češtině je obdobný význam spojený s termínem „pas“, který vyjadřuje součást oděvu, která leží nad boky a drží kalhoty, sukně nebo šaty na správném místě.

Pamatujte si, že při překladech je důležité brát v úvahu kontext a specifický význam slova v daném jazyce. Příklady užití slova „waistband“ v anglickém jazyce mohou zahrnovat frázi „elastic waistband“ (gumový pás na kalhotách) nebo „adjustable waistband“ (stahovací pás na kalhotách). V českém jazyce si můžete všimnout spojení „gumový pas“ nebo „stahovací pás na kalhotách“. Pamatujte si, že správné pochopení a správné použití termínu je klíčové pro efektivní komunikaci ve vašem cílovém jazyce.
- Odhalujeme význam waistband: Vysvětlení v kontextu anglické a české slovní zásoby

– Odhalujeme význam waistband: Vysvětlení v kontextu anglické a české slovní zásoby

*Představujeme vám výklad pojmu waistband ve světle anglického a českého jazyka.*

V dnešním článku se budeme zabývat významem a kontextem slova „waistband“ v anglické a české slovní zásobě. Waistband je termín, který se často používá při popisu oblečení, zejména u kalhot, sukní a šortek. Jedná se o pásek nebo pruh látky umístěný kolem pasu, který slouží k upevnění či uzavření oděvu na těle.

V anglickém jazyce je termín waistband běžně používán pro označení pasového pruhu na oblečení. Může být vyroben z různých materiálů, jako je elastická páska, gumová šňůra nebo čistě látkový pásek. Waistband může být pevně přišitý k oděvu, ale v některých případech může být také vyroben jako oddělitelná součást, která se přidržuje pomocí knoflíků nebo zapínání na suchý zip.

V českém jazyce se termín „waistband“ obvykle překládá jako „pas“ nebo „pásek na pas“. Tento pojmenování vystihuje jeho funkci jako pásku přidržujícího a definujícího pas oblečení. V češtině se termín používá především k popisu různých druhů dámských a pánských kalhot nebo sukní, ačkoliv jeho použití se může vztahovat i k dalším oděvním kouskům, které mají pasový pruh.

Snad tato malá exkurze do významu slova „waistband“ vás něco nového naučila. Každý jazyk má své specifika a překlady se mohou lišit, ale věříme, že tento článek vám pomohl pochopit význam tohoto termínu v anglické a české slovní zásobě.

– Prozkoumejte význam slova waistband ve vyhledávačích: Anglicko-český slovník v akci

Váš módní slovník získal nové slovo, které byste mohli potřebovat znát – waistband! Tento termín označuje pás na kalhotách nebo sukních, který se obvykle nosí kolem pasu. Je to ten úžasný prvek, který drží vaše oblečení na správném místě. Ať už se rozhodnete nosit džíny, šaty nebo třeba kratší sukni, waistband poskytuje pohodlí a podporu, kterou potřebujete.

Existuje mnoho druhů waistbandů, které se mohou lišit ve své šířce, materiálu a konstrukci. Některé waistbandy jsou elastické, což zajišťuje větší pohodlí a flexibilitu při pohybu. Jiné jsou naopak vyrobeny z pevných materiálů, jako je například kůže, které dodávají vašemu outfitu styl a eleganci. Bez ohledu na to, jaký druh waistbandu preferujete, je důležité vybrat takovou velikost, která vám bude skvěle sedět a zároveň vytvoří dokonalý outfit.

Nejste si jisti, jaký význam slova waistband přesně má? Nezoufejte! Náš Anglicko-český slovník je tu přesně pro vás. Stačí zadat slovo waistband do vyhledávače a okamžitě získáte přesné vysvětlení tohoto termínu v Češtině. Například, zjistíte, že český překlad slova waistband je „pás“, což vám usnadní komunikaci s prodavačem, nebo výběr správného oblečení online. V Anglicko-českém slovníku najdete nejenom přesný překlad, ale také další užitečné informace a fráze související s waistbandem. Nechte svou kreativitu rozkvést a objevte svět možností, který vám náš slovník poskytuje!

– Jak rozumět termínu waistband: Praktický návod v anglicko-českém slovníku

Jak rozumět termínu waistband: Praktický návod v anglicko-českém slovníku

Ve světě módy existuje nespočet termínů a výrazů, které mohou být matoucí, zvláště pokud nejste rodilý mluvčí angličtiny. Jedním z takových termínů je „waistband“. Co tento termín vlastně znamená? V našem praktickém anglicko-českém slovníku vám přinášíme odpovědi na tyto otázky.

Waistband je slovo, které se často používá při popisu oděvu, zejména kalhot nebo sukní. Jedná se o úzký pásek, který obepíná pasovou část těla. Waistband může být vyroben ze stejné látky jako samotný oděv nebo z jiného materiálu, jako je například elastický pásek. Jeho hlavním účelem je udržovat kalhoty nebo sukni na svém místě a poskytovat pohodlí a stabilitu. V anglických šatech se waistband často označuje jako „waistband“ ve výpisu produktu a je důležitou součástí designu a konstrukce oděvu.

V našem anglicko-českém slovníku najdete další užitečné výrazy související s waistbandem, jako například „adjustable waistband“ (nastavitelný pas), „wide waistband“ (šíroký pas) nebo „elastic waistband“ (elastický pas). Tyto výrazy vám pomohou lépe porozumět rozmanitosti stylů a možností, které waistband nabízí. Během procházení našeho slovníku si můžete vytvořit širší přehled o módní terminologii a budete schopni lépe popsat a rozumět oděvům, které nosíte. Doufáme, že tento článek pro vás byl informativní a pomohl vám lépe porozumět významu slova „waistband“. Jak jste se dozvěděli, jedná se o pásek nebo lemování na pasu oblečení. Waistband je nedílnou součástí mnoha oděvů, které nosíme každý den, a zabezpečuje pohodlí a správné držení. Pokud jste se chtěli dozvědět více slovníku anglicko-českého, určitě prozkoumejte další články na našem webu. Děkujeme, že jste nás četli a přejeme vám příjemný den!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *