Překlad: beggars  – Anglicko-Český Slovník
|

Překlad: beggars – Anglicko-Český Slovník

Vítejte všichni, nadšenci jazyka! Dnes se ponoříme do fascinujícího světa překladů. Možná jste se už někdy potýkali s obtížemi při hledání správného překladu žitné otázky do angličtiny, nebo jste se snažili pochopit význam slova "beggars" v češtině. Naštěstí je tu pro nás Anglicko-Český Slovník, který nám pomáhá rozšiřovat naše jazykové dovednosti a užít si otevřené komunikace se světem. V tomto článku se podíváme na význam a použití slova "beggars" a jak ho přeložit do češtiny, abychom dokonale porozuměli jeho konotacím a nuancím. Připravte se na vstup do slovního dobrodružství!
Překlad: beggars - Anglicko-Český Slovník

Překlad: beggars – Anglicko-Český Slovník

Beggars, máte dotaz na překlad tohoto slova? Nechte si to vystihnout v tomto anglicko-českém slovníku. Beggars – tato anglická slova mohou být přeložena do češtiny jako "prositelé" nebo "žebračky". Beggars se obvykle odkazuje na lidi, kteří žebrají na ulici, často z důvodu chudoby nebo sociálních problémů. V anglickém jazyce se tento termín používá pro jedince, kteří žádají o peníze, jídlo nebo jinou formu pomoci. Ve společnosti jsou beggarsi často vnímáni jako lidé v nouzi, kteří si neumějí sami vydělat na živobytí.

Ve češtině se pro tyto jedince používá termín "prositelé" nebo "žebračky". I když jsou tato slova dostatečně abstraktní, mají podobný význam jako "beggars". Při překladu tohoto slova z angličtiny do češtiny je třeba zvážit kontext. Často se také používá termín "bezdomovci", který se překládá do angličtiny jako "homeless". Beggars jsou často předmětem sociálních rozprav, proto je důležité mít na paměti, že překlad těchto termínů závisí na kontextu a konkrétním významu v dané situaci.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g2b0cf1cef6b933743cb4de4291bb88355401631302eb286e8317457c249f41543ed0b6f51692a2c8f61494b500e6a05c3b2a8b15c7e0420013cd4de6dae9bcae_640.jpg" alt="1. Jak přeložit slovo "beggars" do češtiny? Zkušený překladatel odhaluje tajemství">

1. Jak přeložit slovo "beggars" do češtiny? Zkušený překladatel odhaluje tajemství

1. Jak přeložit slovo ‚beggars‘ do češtiny? Zkušený překladatel odhaluje tajemství"

Pokud jste se někdy pokoušeli přeložit slovo ‚beggars‘ z angličtiny do češtiny, pravděpodobně jste narazili na určité obtíže. Jak tedy nejlépe přeložit toto slovo do češtiny a zachovat jeho význam? Zde odhalím tajemství tohoto překladu.

  1. Použití termínu "chudáci": Jedním z možných překladů pro slovo ‚beggars‘ je český výraz "chudáci". Tento výraz se používá k označení lidí, kteří žádají o almužnu. Má silný emocionální náboj a vyjadřuje soucit k těm, kteří jsou ve společnosti méně privilegovaní.

  2. Termín "žebračka": Dalším možným překladem pro ‚beggars‘ je české slovo "žebračka". Tento výraz označuje osobu, která prosí nebo žadoní o peníze nebo jinou formu pomoci. Je důležité si uvědomit, že překlad záleží na kontextu a stylistických preferencích, jelikož se slovo "žebračka" může jevit příliš hrubě či pejorativně.

Vybírání správného překladu pro slovo ‚beggars‘ do češtiny může být komplexní úkol. Je však důležité vždy brát v potaz kontext a význam tohoto slova, aby se zachovala přesnost a srozumitelnost vašeho textu. Ať už se rozhodnete použít výraz "chudáci" nebo "žebračka", mějte na paměti, že překlad je umění a neexistuje jednoznačně správná odpověď. Pokud si nejste jisti, můžete vždy požádat o radu profesionálního překladatele, který vám pomůže vybrat nejvhodnější možnost.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g7e612db4497b2043dbe405a378d8635734439381b86d606a44118e4703d6261400f750fbbbd39d1e81431c2eb5c551dd9affb14a33f8b3b28c592ab4d301346b_640.jpg" alt="2. Překlad "beggars": Nejlepší způsoby, jak přesně vyjádřit význam do češtiny">

2. Překlad "beggars": Nejlepší způsoby, jak přesně vyjádřit význam do češtiny

Když překládáme slova z jednoho jazyka do druhého, je důležité najít ten správný výraz, který přesně vyjádří význam původního slova. Překlad slova "beggars" do češtiny může být trochu složitý, protože záleží na kontextu a přesnosti, kterou chcete zachovat. Zde jsou některé z nejlepších způsobů, jak přesně vyjádřit význam "beggars" do češtiny.

  1. Žebráci – Toto je nejběžnější překlad slova "beggars" a dobře vyjadřuje lidi, kteří žádají o almužnu nebo peníze. Pokud je váš původní text zaměřen na tuto specifickou skupinu lidí, pak je toto slovo vhodné.

  2. Chudáci – Tento překlad zdůrazňuje spíše chudobu a nedostatek, se kterými se žadatelé o almužnu setkávají. Slovo "chudáci" může být vhodnější v situacích, kdy se zaměřujeme spíše na jejich sociální situaci a případně i na soucit.

Je důležité vybrat přesný výraz, který správně vyjádří význam slova "beggars" v původním kontextu. Vždy si při překladu kladejte otázku, jaké emoce nebo názory chcete vzbudit u čtenáře a zda se význam původního slova přesně přenáší do češtiny. Nezapomeňte prohledat také různé synonyma nebo kontextuální výrazy, které by mohly být vhodné pro váš překlad.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ga94aa20c8d77b10016e015f4e7e16d977f01267ce08dd457f370ca38dbfa3b9cf6ea6f4bef69aae4b2e07454af56760c7b83073e4fff0abb45f99fbdf013efd9_640.jpg" alt="3. Překladatelské tipy pro slovo "beggars" – Anglicko-český slovník vám pomůže">

3. Překladatelské tipy pro slovo "beggars" – Anglicko-český slovník vám pomůže

Beggars can be a challenging word to translate, but fear not! With the help of an English-Czech dictionary, you’ll be able to navigate through this linguistic maze.

When translating the word "beggars" from English to Czech, it’s important to consider the context in which the word is used. Are we referring to individuals who ask for money on the streets, or is it used metaphorically to describe someone who is constantly seeking assistance or sympathy?

One possible translation for "beggars" in the first context could be "žebračka" for a female beggar, or "žebrač" for a male beggar. These Czech words encapsulate the essence of someone who relies on the generosity of others for their survival. However, if we’re using the term metaphorically, we can opt for more nuanced translations such as "prositelé" which refers to those who consistently seek assistance or "vyděrači" for those who manipulate others emotionally.

To ensure accuracy when translating, an English-Czech dictionary can be your faithful companion. This resource provides not only translations of individual words but also valuable insights into the meanings and nuances that can vary based on the context. Whether you’re pursuing a career in translation or simply want to enhance your language skills, this tool will be instrumental in expanding your vocabulary and refining your understanding of both English and Czech languages.

So, next time you encounter the word "beggars" in your English texts, let the Anglicko-Český Slovník be your trusted guide, unravelling the intricacies of translation for you. With its help, you’ll not only master the art of linguistic expression but also gain a deeper appreciation for the rich cultural tapestry that language represents.

4. Překlad "beggars": Prohledávejte nejnovější překladové možnosti v anglicko-českém slovníku

Překlad slova "beggars" je jedním z mnoha příkladů slov, které mohou představovat potíže při překladu z angličtiny do češtiny. Nicméně, v anglicko-českém slovníku existuje několik možností, jak přesně vyjádřit tento výraz v češtině. Níže jsou uváděny nejnovější a nejefektivnější překladové možnosti, které nabízíme:

  1. Žebráci – Tento překlad přesně vyjadřuje význam slova "beggars" v angličtině. Žebráci jsou lidé, kteří žádají o peníze nebo další formy pomoci na veřejnosti.

  2. Žobráci – Další možností je překlad slova "beggars" jako "žobráci". Tento výraz se používá k označení lidí, kteří prosí o almužnu, často na veřejných prostranstvích.

Je důležité si uvědomit, že volba mezi těmito více či méně synonymními slovy závisí na kontextu a nuance, které chcete při překladu zachovat. Vyberte si ten správný překlad pro váš text a neváhejte si ověřit další možnosti v anglicko-českém slovníku, který vám může pomoci při výběru nejvhodnějšího překladu pro vaše potřeby.

5. Lehký překlad slova "beggars" do češtiny: Naučte se správný význam bez zbytečných problémů

Existuje mnoho situací, kdy se můžete setkat se slovem "beggars" ve své anglické četbě. Je to slovo, které popisuje lidi, kteří žádají o almužnu nebo peníze na ulici. Pokud se snažíte přeložit toto slovo do češtiny, může to být trochu problém, protože není tak přímý překlad. Existuje několik možností, jak přeložit slovo "beggars" do češtiny, zde jsou některé z nich:

  • Žebráci: Toto je nejběžnější překlad slova "beggars" do češtiny. Popisuje lidi, kteří žádají o almužnu nebo peníze na ulici. Tento výraz je snadno srozumitelný pro většinu Čechů a je nejlepší volbou při překladu tohoto slova.

  • Zmítanci: Toto je alternativní překlad slova "beggars", který je také používaný v češtině. Popisuje lidi, kteří nemají domov a žijí na ulici žádající o almužnu nebo peníze. I když to není tak často používaný výraz jako "žebráci", stále je to správný překlad slova "beggars" a může být použit v různých kontextech.

Je důležité si uvědomit, že překlady slova "beggars" se mohou lišit v závislosti na kontextu a individuálních preferencech. Vždy je důležité zvážit, jaký výraz je nejvhodnější pro konkrétní situaci. Doufejme, že vám tyto překladové možnosti pomohou vybrat ten správný význam slova "beggars" při komunikaci v češtině.

6. Zajímá vás překlad slova "beggars"? Podívejte se na nejlepší strategie překladu v anglicko-českém slovníku

Slovo "beggars" se často používá v anglickém jazyce a hledání správného překladu může být pro některé překladatele obtížné. V překladu z angličtiny do češtiny je důležité najít výstižný ekvivalent, který zachovává význam a kontext slova "beggars". Následující strategie v anglicko-českém slovníku vám pomohou vést správný překlad tohoto specifického slova.

  1. Kontext je klíčem: Překlad slova "beggars" je nejlepší provádět s ohledem na kontext, ve kterém je použito. Například, pokud se ve větě hovoří o těch, kteří prosí na ulici, vhodným překladem by mohl být výraz "prosíci" nebo "žebráci". Pokud je však věta součástí obecného rozhovoru o chudobě a sociálních problémech, lze použít výraz "bezdomovci" nebo "osoby žijící v nouzi".

  2. Využijte synonyma: Další strategií při překladu slova "beggars" je hledání vhodných synonym. V anglicko-českém slovníku je možné najít synonyma jako "žebráci", "mendikanti", "prosíci" nebo "chuďasové". Vybrat správné synonymum záleží opět na kontextu a významové přesnosti ve větě.

Pamatujte, že překlad slova "beggars" je závislý na kontextu a významu ve větě. Používání slovníků a hledání vhodných synonym mohou být užitečné při hledání správného překladu. Nezapomeňte vždy brát v potaz kontext a význam, abyste dosáhli nejpřesnějšího ekvivalentu. Doufáme, že vás náš článek o překladu slova "beggars" v anglicko-českém slovníku osvětlil a přinesl vám užitečné informace. Překladatelský svět je plný různorodých výzev a jednou z nich je určitě hledání správného významu slov jako "beggars". Náš cíl byl poskytnout průvodce, který vám pomůže objevit nejvhodnější český ekvivalent pro toto anglické slovo. Během našich 10 let zkušeností v oboru jsme se setkali s mnoha jazykovými nuancemi a jsme připraveni vám poskytnout další pomoc a radu v překladatelských záležitostech. S naším anglicko-českým slovníkem jste jedním krokem blíže ke skvělým překladům. Pokud máte další dotazy nebo požadavky, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu pro vás!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *