Význam slova: cloves  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: cloves – Anglicko Český Překladač

Význam slova "cloves" – Anglicko Český Překladač

Zažili jste někdy moment, kdy jste narazili na anglické slovo "cloves" a neměli tušení, co přesně znamená? Je to frustrující, ale nemusíte zoufat. Přesvědčivě a s jistotou vám přináším tento článek, ve kterém se budeme zabývat významem slova "cloves" a poskytneme vám překlad do češtiny. Připravte se na překvapení, protože se zde skrývá více než jen obyčejná slovníčková definice. Přečtěte si dále, abyste získali jasno v tomto tajemném a zajímavém slově.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g7ac0a10080ba2961bbfd59ea2b1ce3a0249c4ad8c6bff750d59fdb88799fba1d99b550031afb7a4c0770d0ad61ab3b56a0f2af66745ea974b01fea64daa11df7_640.jpg" alt="Výklad slova "cloves": Překlad z angličtiny do češtiny a jeho význam">

Výklad slova "cloves": Překlad z angličtiny do češtiny a jeho význam

Význam slova "cloves" – Anglicko Český Překladač

Cloves jsou jedinečná koření s výraznou chutí a vůní, která se hojně využívají v kuchyních po celém světě. Překlad slova "cloves" do češtiny je "hřebíček". Hřebíčkový překlad nám odkazuje na malé sušené pupeny kvetoucího stromu Syzygium aromaticum, který se pěstuje především v Indonésii, na Madagaskaru a v jiných tropických oblastech.

Hřebíček, jakožto jedno z nejstarších koření na světě, se vyznačuje svým všestranným využitím ve vaření. Jeho pikantní, sladká a ostrá chuť je ideální pro dochucování omáček, masa, sladkých pokrmů a nápojů. Je také známo, že hřebíček má příznivé účinky na trávení a může napomoci při léčbě zánětů a bolestí zubů. Vědecké studie dokonce naznačují, že hřebíčkový olej může mít antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti.

V překladu z angličtiny do češtiny se slovo "cloves" stává "hřebíček", který je nejen skvělým kořením, ale také získává léčivé vlastnosti. S jeho intenzivní chutí a bohatou historií se hřebíček stal nezbytnou součástí mnoha kuchyní a medicínských léčebných postupů.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g0d4c7f4e21434a1d5809ff3e3fc974488418751adcab129c0aa8c0247632aaa06f8afcce16712bd0baa09c52f81d1ba11f3c63973b114f20243bd446d0c2e723_640.jpg" alt="Nejlepší online překladač pro slovo "cloves" z angličtiny do češtiny">

Nejlepší online překladač pro slovo "cloves" z angličtiny do češtiny

Pokud jste se někdy potýkali s překladem slova "cloves" z angličtiny do češtiny, nejlepší online překladač je tu, abyste vám pomohl. Překladač je nástroj navržený tak, aby vám poskytl přesný a spolehlivý překlad do vašeho mateřského jazyka.

Slovo "cloves" v angličtině se v češtině překládá jako "hřebíček". Tento termín se často používá v kulinářském kontextu, kde se hřebíček často přidává do různých kořeněných pokrmů pro zvýraznění chutí. Má silnou a intenzivní chuť a výraznou vůni, která může výrazně ovlivnit celkový profil pokrmu.

Pokud hledáte správný překlad slova "cloves" nebo jakékoli jiného slova z angličtiny do češtiny, neváhejte použít náš nejlepší online překladač. Je navržen tak, aby vám poskytl okamžitý a přesný překlad bez ohledu na komplikovanost nebo kontext slova. Buďte si jisti, že tento překladač je vytvořen s nejmodernějšími technologiemi a můžete mu plně důvěřovat při hledání správného významu a překladu slova "cloves".
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g3b2b6c0e92bcc37a96334cc9240b24e59bbf1d0cd48f7f1bd6a2896d086f6b3809d1483ecb3668590621b8c03a89a103cefb6cc654628cde6831fb65c4890d22_640.jpg" alt="Úplný přehled významu slova "cloves" a jeho využití">

Úplný přehled významu slova "cloves" a jeho využití

Cloves jsou aromatické pupeny (květní tvary) stálezeleného stromu, který pochází z indonéských ostrovů. Tyto pupeny mají charakteristickou hřebíčkovou vůni a jsou nejen oblíbenou kořenící přísadou, ale také se využívají v lékařství a aromaterapii. V následujících odstavcích se podíváme na různé významy slova "cloves" a jejich využití.

  1. Kořenící přísada: Cloves jsou v kuchyni všestranným kořením, které se často používá při přípravě sladkých i slaných pokrmů. Je to nezbytná složka mnoha dochucovadel a kořenících směsí. Jejich jedinečná chuť a aroma dodává jídlu pikantní a intenzivní vůni. Cloves se skvěle hodí k dochucení teplých nápojů, pomazánek, masových pokrmů, zákusků a dezertů.

  2. Léčivé využití: Cloves mají mnoho zdravotních benefií. Obsahují látky s antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi. Například se používají při bolestech zubů, kdy je jemně žvýkáme nebo aplikujeme na postiženou oblast. Cloves také pomáhají snižovat rýmu a kašel, a podporují trávení. V aromaterapii se jejich olej často používá ke zklidnění myslí a redukci stresu.

Používání cloves je široce rozšířené po celém světě a jejich využití je mnohostranné. Ať už hledáte způsob, jak oživit své kulinářské dovednosti nebo si užít přírodní zdravotní výhody, cloves jsou skvělou volbou. Vyzkoušejte je sami a objevte jejich nekonečné možnosti!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g65544b9ee1cef2d84063423b84c135fe09f62d2cba9851f1bdd7a78d80213da8bf2e4ea7e71905d5c286284446cf70b711fba8daa2309fe4f75537df5a466de1_640.jpg" alt="Jak správně používat slovo "cloves" v češtině: Překladač a tipy">

Jak správně používat slovo "cloves" v češtině: Překladač a tipy

Slovo "cloves" je anglický výraz, který je známý také v češtině. Říkáte si, jak správně používat toto slovo a jak ho správně přeložit? S námi se dozvíte všechny odpovědi! "Cloves" se často používá jako označení pro koření česnekový skořápky, které je oblíbené pro svou silnou a zemitou chuť. Pokud chcete použít slovo "cloves" v češtině, není třeba se obávat. Můžete ho jednoduše přeložit jako "hřebíček" nebo "hřebíčky" a okamžitě tak dodat vašim pokrmům tu pravou chuťovou harmonii.

Při překládání slova "cloves" je dobré mít na paměti i jeho význam v jiných kontextech. Například v lékařství se slovo "cloves" používá k označení plícních vředů. Tento význam je však méně frekventovaný a pro vaše čtenáře by mohlo být užitečnější se soustředit na význam slova v kontextu koření.

Mám pro vás také pár tipů, jak slovo "cloves" správně používat. Když popisujete vaření s tímto kořením, nezapomeňte na konkrétní detaily, jako je správná dávka, či způsob přípravy. Čtenáři ocení i možnost sdílet své vlastní tipy na použití hřebíčku. Ať už je to ve formě kořenícího směsi, aroma do dezertů nebo třeba domácích bylinných tinktur, každý má svůj oblíbený způsob, jak využít jedinečnou chuť tohoto koření.

Doufám, že vám naše rady pomohou lépe porozumět významu slova "cloves" v češtině a že se budete cítit jistěji ve své kulinářské dovednosti. S překladačem naší stránky a s našimi tipy si můžete být jisti, že vaše recepty budou skvěle chutnat i díky správnému používání tohoto zajímavého slova.

Významové nuance slova "cloves" ve slovníku anglicko-českých překladů

Díky naší online platformě Anglicko-Český Překladač je získávání správných překladů ještě snadnější. Slovo "cloves" je jedním z těch záludných pojmů, které se v českém jazyce mohou zdát zavádějící. Překlad tohoto slova je ve skutečnosti obohacen mnohými významovými nuancemi. Abychom vám pomohli lépe porozumět této významové škále, přinášíme vám informace, které vám usnadní práci s tímto slovem.

Podívejme se nejprve na nejběžnější a nejsnáze rozpoznatelný význam slova "cloves". Jedná se o slovo, které ve slovníku překladů anglicko-českých je spojeno s kořením. Cloves jsou vlastně silně aromatické koření pocházející z květů stromu hřebčíku. Jsou známé svou vysokou koncentrací éterických olejů a typickou příjemnou vůní. V češtině jsou cloveň označovány také jako hřebíček nebo doboždař, a jsou široce využívány v tradiční české kuchyni pro dochucení pečiva, omáček a nápojů.

Dalším významem slova "cloves" je pojem, který se uplatňuje v oblasti botaniky. Cloves jsou totiž také název pro výrazné aromatické poupatka, která se vyvíjejí na koncích větví některých stromů. Jsou radostí pro oko a navíc také nerozlučně spojeny s vůní, kterou uvolňují. V překladu do češtiny se pro tento pojem ujalo označení "hřebíčkovité pupenky", které vyjadřuje jejich tvar a vůni. Horní stranu pupenek tvoří malé listové lístky nazývané "šupiny", které jsou také ve spojení s významem slova "cloves".

Co všechno můžeme vyčíst z překladu slova "cloves" do češtiny

V překladu slova "cloves" do češtiny se skrývá mnoho zajímavostí a významů, které nám mohou poskytnout přehled o tom, jak se toto slovo používá a jak je důležité ve světě jazyka. Představte si, že jedno jediné slovo může otevřít okno do celého světa jazyka a kultury. Cloves jsou jedním z takových slov.

V češtině se slovem "cloves" odkazujeme na hřebíček, který se získává z květů stromu Syzygium aromaticum. Tento aromatický koření se používá v kuchyni jako součást různých pokrmů a dezertů pro jeho charakteristickou vůni a chuť. Má také významné místo ve farmacii a bylinné medicíně díky svým léčivým vlastnostem.

Dalším významem slova "cloves" je plastický chirurgický termín, který se vztahuje k technice získávání tkáně od pacienta pro transplantaci. Tato metoda se používá v mnoha medicínských odvětvích a je důležitou součástí celého procesu regenerace a léčení. Význam slova "cloves" tedy zahrnuje jak oblast přírodních a kulinarických chuťových zážitků, tak i zdravotnickou péči a medicínu. Je to opět připomínka toho, jak slova mohou nést v sobě tolik různých významů a otevírat nám brány do rozmanitých oborů věd a umění. Děkujeme, že jste se dočetli tento článek o významu slova "cloves" a anglicko-českém překladači. Doufáme, že vám poskytl užitečné informace a pomohl rozšířit vaše jazykové znalosti. Slovo "cloves" může být ve správném kontextu velmi užitečné a důležité při porozumění anglického jazyka. Pochopit jeho význam je klíčové pro správnou komunikaci a porozumění angličtině. Pokud se tedy chystáte hovořit anglicky, nebo jednoduše jen rozšiřujete své slovní zásoby, bude anglicko-český překladač pro vás bezpochyby cenným nástrojem. Ať už se jedná o konverzaci, čtení, psaní nebo použití slova ve správném kontextu, tento nástroj vám může ušetřit spoustu času a námahy. Doufáme, že vám bude náš článek nápomocný a přejeme vám mnoho úspěchů při zdokonalování vašich jazykových dovedností. Pokud máte další otázky nebo potřebujete další informace, neváhejte se na nás obrátit.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *