Význam slova: demolition  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: demolition – Anglicko-Český Překladač

V dnešním světě, kde globální komunikace hraje stále významnější roli, se setkáváme s různými jazyky a tlumočení je pro nás vítaným spojencem. Překlady se tak stávají nezbytným nástrojem pro porozumění a komunikaci mezi národy. Ať už máte zájem o rozšíření svých jazykových schopností nebo jen potřebujete okamžitý překlad, není pochyb o tom, že Anglicko-Český překladač vám může být velkým pomocníkem. A dnes se v tomto článku budeme zaměřovat na význam slova "demolition".
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g2e503460b82a72c172d289c107e3d92021093621582291e5bc44ffa06896fb79d3863e418a1d6b824a23f9440d91daeeca4fd89e9815d294c309deb0d7710337_640.jpg" alt="Význam slova "demolition" v českém překladu">

Význam slova "demolition" v českém překladu

Pokud se zabýváte překladem a hledáte správný význam slova "demolition", jste na správném místě! Toto anglické slovo má v českém jazyce několik významů, které se liší podle kontextu, ve kterém je použito. Níže najdete významy slova "demolition" a příklady jejich použití v českých větách.

  1. Zničení nebo demolice: Slovo "demolition" v českém jazyce může odkazovat na akci nebo proces zničení nebo demolice něčeho, jako jsou budovy, stavby nebo objekty. Například: "Vláda schválila plány na demolici starého hotelu a výstavbu moderního komplexu."

  2. Hromadné srovnání se zemí: Dalším významem slova "demolition" v češtině může být hromadné srovnání se zemí, které je většinou prováděno úmyslně nebo v souladu s nějakým projektovým plánem. Příkladem může být: "Vojenství použilo metodu demolice k zamezení nebezpečí nekontrolovaného šíření nepřátelských sil."

Budete-li pracovat s překladem slova "demolition", mějte na paměti jeho kontext a význam v rámci celé věty. Je důležité najít co nejvhodnější český ekvivalent, který co nejpřesněji vyjádří význam tohoto anglického slova.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gf90821ff4be25b3a2fe0a17545e90e245833280af612b7895392c3ee0b944a3ac135b50652bf79da8d4d0c2cdce458f32c2b1f75978e8a79241de5e52a0bd604_640.jpg" alt="Demolition: Co to znamená a jaký je význam tohoto slova v češtině?">

Demolition: Co to znamená a jaký je význam tohoto slova v češtině?

Demolice je činností, která se zabývá systematickým a kontrolovaným ničením nebo odstraňováním staveb, struktur a dalších objektů. Toto slovo pochází z latinského výrazu "dēmolītio", což znamená "rozbití" nebo "rozebrání". Demolice se provádí z různých důvodů, včetně přestavby, likvidace nebezpečných nebo opuštěných budov, vytváření nových prostorů, a také jako součást vojenských operací.

V češtině výraz "demolice" přesně vyjadřuje proces ničení nebo odstraňování staveb. Je to důležitý pojem v oblasti stavebnictví, architektury a urbanismu. Demolice se provádí pomocí různých technik a za použití speciálních nástrojů a zařízení, jako jsou demolice kladiva, bagry nebo výbušniny. Při demolici je důležité zajistit bezpečnost a minimalizovat negativní dopady na okolí, včetně správného nakládání s odpady a ochranu životního prostředí.

Význam slova "demolice" je tedy velmi důležitý a klíčový pro pochopení a správné vyjádření procesu ničení a odstraňování staveb. Je to termín, který je v České republice běžně používán a jeho význam a práce související s demolici mají významný dopad na stavebnictví a další oblasti.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g32b2366d63cdc4f5f29fb00a49ac436392e1b07faab0cc1a5fd9167e1e1d5f70ef593e89a7d2ac42d235fd8f1ed1bdf9e64e4139f6b64058010c984092f704d5_640.jpg" alt="Anglicko-český překlad slova "demolition" a jeho význam">

Anglicko-český překlad slova "demolition" a jeho význam

Význam slova "demolition" je překladem českého slova "rozebrání" nebo "stržení". Jedná se o proces úmyslného ničení nebo odstraňování staveb, budov nebo objektů, často za účelem vytvoření místa pro novou konstrukci. Demolice je často prováděna pomocí speciálního vybavení, jako jsou buldozery, řídicí těžké stroje a trhací zařízení. Je důležitá v různých oblastech, včetně stavebnictví, průmyslu a životního prostředí.

V průběhu demolice se provádí řada důležitých kroků. Nejprve musí být připraven a osvobozen od veškerého obsahu a vybavení, které je třeba odstranit. Poté se používají speciální nástroje a stroje k rozbití, odklidu a likvidaci konstrukce, čímž se vytváří bezpečný prostor pro další práce. Demolice musí být prováděna pečlivě a profesionálně, aby se minimalizoval riziko nežádoucích úrazů a poškození okolního prostředí. V některých případech mohou být také splněny určité regulační požadavky a místním zákonům, aby se zajistilo bezpečné a efektivní provedení demolice.

Demolice je důležitým aspektem vývoje a změn v různých oblastech. Překlady slova "demolition" nejenže pomáhají lidem porozumět jeho významu, ale také umožňují správné komunikace a vykonávání úkolů souvisejících s touto oblastí. Anglicko-český překladač nabízí přesný a kvalitní překlad, který je nezbytný pro úspěšnou realizaci demolice a dalších stavebních projektů. Být schopen porozumět významu slova "demolition" je klíčové pro správné plánování, realizaci a hodnocení těchto důležitých procesů.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gd002c2ac34a642ad64cbbb6377fe317e1d18777d0cc2836820c3cf8189e2a5c150764044e61d9c01a301f23617daabd9fa217c08ba2e9a8666bb12dd49968261_640.jpg" alt="Překlad "demolition" do českého jazyka: Význam a užití">

Překlad "demolition" do českého jazyka: Význam a užití

Význam slova "demolition" v českém jazyce představuje fascinující tematický okruh, který se vztahuje k neúprosnému a razantnímu zničení objektu, stavby či infrastruktury. Hlavním účelem demolice je odstranění a likvidace stavebních konstrukcí, které již neslouží svému účelu, jsou nebezpečné, neudržované nebo nepotřebné. Tento výraz je používán jak v oblasti stavebnictví a developerských projektů, tak i v kontextu archeologie nebo vojenství.

Demolice je složitý proces, který vyžaduje detailní plánování, odbornou přípravu a řádně provedené technické postupy. Jednou z nejčastěji používaných metod demolice je kontrolovaný výbuch, během kterého jsou použity speciální výbušniny, abychom dosáhli maximální účinnosti a minimalizovali riziko poškození okolních objektů. Další často aplikovanou metodou je mechanická demolice, při níž jsou používány demolice lžíce, stavební stroje a různé druhy útočných nástrojů. Tato metoda se uplatňuje zejména u menších, méně náročných či přístupově obtížných demolice.

V překladu do českého jazyka je tedy výraz "demolition" nejdůvtipnější přesně lokalizovat jako "demolice". Tento termín přesně odráží povahu a rozsah původního anglického výrazu, a to zejména ve vztahu k procesu zničení a odstranění stavebních struktur. Při jeho používání je však nutné dodržovat profesionální postupy, aby bylo zajištěno bezpečí osob a minimalizováno negativní dopady na okolní prostředí. Demolice, stejně jako řada dalších stavebních činností, vyžaduje preciznost, odbornost a dodržování přísných regulačních standardů.

Doufáme, že tento informační přehled otazníky ohledně překladu slova "demolition" do českého jazyka adekvátně zodpověděl. V dalších částech našeho blogu se budeme dále věnovat zajímavým překladům slov a frází, které nám pomohou dorozumět se v různých jazycích. Sledujte náš blog a objevujte s námi bohatost jazyka a kultury!

Význam slova "demolition" v anglicko-českém překladači

Demolice je termín, který si v anglicko-českém překladači získal značnou popularitu a význam. Je často používán v oblasti stavebnictví a destrukce budov či struktur. Přesný význam slova "demolition" je zabírán tím, že se jedná o proces úmyslného a systematického ničení nebo odstraňování stavebních objektů.

Demolice může být prováděna z mnoha různých důvodů, včetně výstavby nové budovy na místě starého objektu, renovace stávajícího prostoru, odstranění nebezpečných nebo poškozených struktur nebo dokonce jako součást dekontaminace prostoru. Je to proces, který vyžaduje odbornou znalost a správné postupy, aby bylo zajištěno bezpečí a účinnost demolice.

Při překladu slova "demolition" je třeba brát v úvahu kontext, v němž se slovo používá. Musíte pečlivě zvážit, zda se jedná o demolici stavebního objektu, demolici hrozící nebezpečné struktury nebo přenesený význam demolice ve smyslu likvidace nebo odstranění. Vždy je nezbytné vybrat správný ekvivalent v češtině, který přesně vyjadřuje význam a účel demolice v daném kontextu.

Aby byl překlad "demolition" co nejvěrnější a nejpřesnější, je nezbytné přihlížet k odborné terminologii a popisnému kontextu, ve kterém je slovo používáno. Je důležité porozumět významu a účelu demolice v anglickém jazyce, abyste mohli najít odpovídající ekvivalent v češtině a komunikovat přesně a přesvědčivě.

Jaký je význam slova "demolition" a jak ho správně přeložit do češtiny?

Překládání slov z jednoho jazyka do druhého může být někdy docela obtížné. Jedním takovým slovem je "demolition". Toto slovo je považováno za anglický termín, který se často používá ve stavebnictví a konstrukčních odvětvích. Jeho hlavním významem je demolice nebo zboření staveb, obvykle budov, aby se uvolnila plocha pro novou konstrukci.

Správný překlad slova "demolition" do češtiny je "demolice". Demolice je proces, během kterého jsou staré stavby systematicky rozebírány a odstraňovány s cílem získat místo pro novou výstavbu. Tento termín se nejčastěji používá ve stavebnictví, přičemž se vztahuje na fyzické zboření budov, infrastruktury nebo dokonce celých komplexů. Demolice vyžaduje specifické postupy a techniky, aby se minimalizovalo riziko nežádoucích účinků na okolní struktury a životní prostředí. Díky tomuto článku jste se seznámili s významem slova "demolition" a získali ucelený přehled o jeho českém překladu. Doufáme, že vám tento článek poskytl veškeré potřebné informace a usnadnil tak vaše porozumění tomuto důležitému termínu. Překladatelé a jazykoví nadšenci ocení dostupnost přesného a spolehlivého anglicko-českého překladu, který jim tento článek nabízí. Pokud máte další otázky týkající se tohoto či jiných slov, neváhejte se na nás obrátit. S radostí vám poskytneme další podrobnosti a pomůžeme vám s vašimi překladovými potřebami.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *