Co Znamená hpd ? Anglicko-Český Slovník
|

Co Znamená hpd ? Anglicko-Český Slovník

Víte, že i ti se znalostí angličtiny se někdy mohou vydat na nekonečné dobrodružství při hledání významu neznámého výrazu? Pokud jste někdy měli perplexní okamžik, kdy jste narazili na tajemnou zkratku "hpd" a nevěděli jste, co vlastně znamená, nebo i když jste jen hledali způsob, jak rozšifrovat anglické výrazy do češtiny, jste na správném místě! Dnes se podíváme na úžasný nástroj, který vám přinese jasnost a osvěžující porozumění anglickému jazyku. Představujeme vám "Co Znamená hpd? Anglicko-Český Slovník" – vašeho nového společníka pro objevování tajemství anglických výrazů a zkratek. Připravte se zažít vzrušení z překládání s lehkostí a jistotou díky tomuto nenahraditelnému nástroji!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g650945fce68c0a7998c3ee760c16bef8687821ca16a834208356cb200558c55d4d38b9437044977af37340a9550976979590d4ac5eb9c822ab57fc7dbd0f0bf7_640.jpg" alt="Co znamená výraz "hpd" ve slovníku anglicko-českém?">

Co znamená výraz "hpd" ve slovníku anglicko-českém?

Výraz "hpd" ve slovníku anglicko-českém je zkratkou pro "hours per day", což v češtině znamená "hodin denně". Tento výraz se často používá v kontextu pracovní doby nebo časových údajů. Například, když se zmiňujeme o délce pracovní doby v počtu hodin, můžeme použít výraz "hpd".

Znalost a porozumění výrazu "hpd" je užitečné především pro ty, kteří se zabývají plánováním, hodnocením nebo organizací času, jako jsou manažeři, personalisté nebo lidé zodpovědní za tvorbu pracovních plánů. Vědět, co termín "hpd" znamená, může pomoci s přesným vyjádřením požadavků na pracovní dobu a umožnit efektivnější plánování času a zdrojů.

Při používání slovníku anglicko-českém je důležité mít přehled o různých zkratkách a výrazech, abyste mohli porozumět jejich významu a správně je používat. Znalost výrazu "hpd" vám umožní lépe porozumět anglickým textům, které se týkají pracovní doby a časového managementu, a současně výborně použít tento výraz ve správném českém kontextu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gb1754a2285b4599d3c258d6691035d7d71dd1aaba6003431fd9fee5ae7f7457775f93dba8709ba369fb394a84dab41c95804b78419ec53433830f94c468b62a8_640.jpg" alt="Jak funguje anglicko-český slovník a co znamená termín "hpd"?">

Jak funguje anglicko-český slovník a co znamená termín "hpd"?

Anglicko-český slovník je skvělým pomocníkem při překladu slov a frází z angličtiny do češtiny. Jeho fungování je relativně jednoduché a intuitivní. Když zadáte anglické slovo do vyhledávacího pole, slovník prohledá svou rozsáhlou databázi a vrátí vám přesný český ekvivalent. Naše anglicko-český slovník se vyznačuje přesnými a důvěryhodnými překlady, které jsou aktualizovány pravidelně, aby byly v souladu s nejnovějšími jazykovými trendy a vývojem.

Termín "hpd" je zkratkou pro "high performance design" a je široce používán ve světě moderního designu a technologií. Ve spojení s naším anglicko-českým slovníkem se jedná o termín, který se týká inovativního přístupu při navrhování a vytváření designových prvků, které maximalizují výkon a funkčnost. Může se jednat například o vytváření webových stránek, grafického designu nebo vývoje softwaru. Termín "hpd" je důležitý zejména pro profesionály, kteří se zabývají designem a technologiemi, jelikož reprezentuje moderní a efektivní přístup k tvorbě designových prvků, které vyčnívají svojí kvalitou a funkcionalitou.

Ve slovníku naleznete nejen přesný překlad termínu "hpd", ale také další užitečné informace a významy souvisejících slov. S anglicko-českým slovníkem budete mít všechny potřebné nástroje k tomu, abyste přesně porozuměli a případně promluvili anglicky, aniž byste museli slovník nosit stále při sobě.
Hpd: význam tohoto výrazu ve slovníku anglicko-českém

Hpd: význam tohoto výrazu ve slovníku anglicko-českém

Pokud se zajímáte o anglicko-český slovník a narazili jste na výraz "hpd", pravděpodobně jste se začali ptát sami sebe: "Co toto znamená?" Nebojte se, jste na správném místě. V tomto článku vám poskytnu veškeré informace, které potřebujete, abyste získali jasnost ohledně významu tohoto výrazu.

HPD je zkratka pro "Horizontal Pod Autoscaler", což je funkce v Kubernetes, která umožňuje automatické škálování vodorovně na základě dodatečných metrik. Tato funkce byla navržena s cílem zajištění, že pod objekty v Kubernetes jsou rozšiřovány nebo zmenšovány podle aktuálních požadavků na zpracování.

S funkcí HPD můžete nastavit prahové hodnoty metrik, které určují, kdy bude Kubernetes automaticky škálovat počet pod objektů. Například můžete nastavit, aby se počet pod objektů zvýšil, když vytíženost dosáhne určité hodnoty a snížil, když vytíženost klesne pod určitou hranici. Tím je zaručeno, že váš systém je vždy dostatečně dimenzován a optimalizovaný pro aktuální potřeby.

Doufám, že tento článek vám poskytl odpovědi na vaše otázky ohledně významu výrazu "hpd" ve slovníku anglicko-českém. Pokud máte další otázky nebo potřebujete více informací, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ge0f8afe1b063e6ce977f71e7c07f2c6e3ffc691f1bf2627171bc7303c544250da8bb5250589fcde380f6f833ac07289e3be723772b446aabc02442f9b66fd4e5_640.jpg" alt="Potřebujete překlad? Zjistěte, co znamená "hpd" v anglicko-českém slovníku">

Potřebujete překlad? Zjistěte, co znamená "hpd" v anglicko-českém slovníku

Pokud jste narazili na zkratku "hpd" a potřebujete zjistit, co tato zkratka znamená v anglicko-českém slovníku, máme pro vás odpověď! Nejste sami, kteří se zajímají o význam této zkratky, a proto jsme pro vás připravili tento článek.

V anglicko-českém slovníku se "hpd" překládá jako "Horsepower per Dollar". Jde o termín používaný hlavně v kontextu automobilového průmyslu. Znamená to kolik koňských sil (horsepower) lze získat za jednotku měny (dolar). Je to číslo, které udává poměr výkonu vozu a jeho ceny. Čím nižší hodnota "hpd", tím efektivnější je vozidlo s ohledem na jeho cenu. Tato hodnota může být užitečná při hodnocení poměru výkonu a ceny různých automobilů na trhu.

Překladatelské zkratky jsou často neznámé a mohou nás zaskočit. Ale nemusíte se trápit, když narazíte na zkratku "hpd" v anglicko-českém slovníku. Teď už víte, že tato zkratka znamená "Horsepower per Dollar" a ohledně automobilů hovoří o poměru výkonu a ceny. Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe porozumět této zkratce a jejímu významu v překladovém kontextu.

Hpd: nejběžnější význam ve slovníku anglicko-českém a jak ho použít

Pokud jste se kdy setkali s výrazem „hpd“ při studiu anglicko-českého slovníku, tak vás jistě zajímá jeho význam a jak ho správně použít. „Hpd“ je informatický termín, který se často vyskytuje v technickém prostředí. V anglicko-českém slovníku je tento termín definován jako „Host Processor Driver“. Jedná se o softwarový ovladač, který umožňuje komunikaci mezi hostitelským procesem a příslušným hardwarem. Díky „hpd“ můžete zajistit správnou funkčnost hardware komponent, jako jsou klávesnice, myš nebo tiskárna.

Použití „hpd“ je velmi jednoduché. Stačí nainstalovat příslušný ovladač do vašeho operačního systému a zařízení správně rozpozná hostitelský počítač. Při používání anglicko-českého slovníku, můžete vyhledat „hpd“ a získat jeho český ekvivalent. Tímto způsobem získáte přesný překlad termínu, který vás zajímá. Doporučujeme také využívat online slovníky, které vám poskytnou rychlé a přesné překlady, aby byla vaše komunikace efektivní a bezproblémová.

Anglicko-český slovník: Co přesně znamená termín „hpd“?

Jste zvědaví na význam zkratky „hpd“? Ve slovníku anglicko-českých termínů se tato zkratka vyskytuje často, a proto je důležité vědět, co přesně tento termín znamená. „hpd“ je zkratkou pro výraz „hours per day“, což přesně v češtině znamená „hodin denně“. Tento termín se často používá při označování množství času, které je věnováno něčemu konkrétnímu.

Termín „hpd“ je často využíván v oblastech, jako je pracovní doba, vzdělávání nebo produktivita. Například, pokud někdo uvádí, že pracuje 8 hpd, znamená to, že pracuje 8 hodin každý den. Pokud jste student a trávíte 2 hpd studiem, znamená to, že denně věnujete 2 hodiny učení.

Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečné informace o významu „hpd“ a jak ho najít v anglicko-českém slovníku. Je důležité být obeznámen s těmito zkratkami a slovními spojeními, abychom mohli efektivně komunikovat v anglickém jazyce. Pokud se v kanceláři, ve škole nebo při cestování setkáte s tímto výrazem, nyní již víte, jak ho snadno vyhledat a porozumět jeho významu. Pokračujte ve svém anglickém vzdělávání a obohacujte svůj slovník o další užitečné fráze a výrazy!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *