deadline  – Co to znamená? Anglicko Český Slovník
|

deadline – Co to znamená? Anglicko Český Slovník

Všichni⁤ jsme se ​někdy setkali⁢ s pojmem ⁤ "deadline", ale ⁣víme opravdu, co tento výraz znamená? Při práci na projektech či v každodenním ⁢životě se setkáváme s touto anglickou slovem, které proniklo do našeho českého jazyka. V tomto článku se zaměříme⁢ na vysvětlení⁤ významu slova "deadline". Připravte​ se na pár osvěžujících ⁤poznatků a ⁣zjistěte, jak tento termín ovlivňuje naši práci​ a ⁢plánování. Připraveni? Pojďme⁤ do⁤ toho!
<img class="kimage_class" ⁢src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/XEL0F9qiMh6pCNqLIS257Ow-253D.jpg" ‍ alt="- Vše, ⁤co potřebujete vědět⁣ o slově "deadline" v anglicko-českém slovníku">

– Vše, co potřebujete vědět⁣ o slově "deadline" v anglicko-českém slovníku

Deadline je termín, který často slyšíme ve spojení s prací, studiem nebo projekty. Ale co vlastně znamená?‍ V anglicko-českém slovníku je deadline definován⁢ jako ‍ "poslední ⁤termín, do kterého musí být něco ‍hotovo". Je⁤ to v podstatě konečný termín, který musíte dodržet, aby byl splněn určitý úkol nebo projekce.

Když si vybíráte deadline, ⁣je důležité vzít​ v úvahu několik ‍faktorů. Za prvé, musíte zvážit všechny ‍související úkoly a závazky​ a určit reálný časový ⁣rámec. Za druhé, je také nutné zahrnout dostatečný časový polštář pro nečekané komplikace nebo problémy, které se mohou vyskytnout ​během projektu. A konečně, je důležité komunikovat s ‌ostatními členy týmu nebo kolegy, abyste všichni měli stejný termín⁢ a věděli,⁢ co se od nich očekává.

Deadline je důležitý prvek ⁣pro organizaci a produktivitu.⁣ Pomáhá nám udržet si termíny a⁣ dodržovat závazky. ​Pokud se ⁢naučíte efektivně pracovat s deadliny, můžete⁢ zvýšit svou produktivitu a dosahovat úspěchu ve‌ své práci.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/yePGJMIHeWJLifw-253D.jpg" alt="- Jak správně interpretovat význam slova ‌ "deadline" v angličtině ​při překladu ⁣do češtiny">

– Jak správně interpretovat význam slova "deadline" v angličtině při překladu do češtiny

Jak správně interpretovat význam slova ⁢ "deadline" v​ angličtině při překladu ‌do češtiny

Využívání anglického termínu "deadline" ⁤ je⁤ v češtině​ velmi rozšířené, zejména v ‌profesionálním prostředí a při projektech s‌ mezinárodním charakterem. Přestože může ⁣být překlad do češtiny mírně problematický, správné pochopení významu slova je klíčové pro úspěšné dodržení termínů.

Slovem "deadline" se⁢ obecně označuje konkrétní​ datum nebo časové omezení, do kterého je nutné⁤ dokončit určitý úkol nebo projekt. Jedná se o‍ termín, který ⁤je pevný a ‌neměnný, a proto je důležité ho striktně dodržovat. Při​ překladu do češtiny můžeme použít termín ​ "termín" ‌ nebo "uzávěrka", který lépe vyjadřuje povahu tohoto omezení.

Při interpretaci slova "deadline" je nutné brát v úvahu i jeho pevný charakter. Jedním z důvodů‍ je tlak, který vytváří na dodržení​ stanoveného termínu. Díky jeho zavedení se⁤ podporuje organizace ​a efektivita práce, a to nejen v anglicky⁢ mluvících zemích, ⁤ale i ⁤v jiných ⁢částech světa. Chceme-li být úspěšní v dnešní ⁤rychle se​ rozvíjející globální ekonomice, je důležité porozumět a efektivně ⁢s deadline ​pracovat.

Takže, pokud⁢ se ‌ocitnete před úkolem s přidruženým termínem "deadline", buďte si vědomi jeho pevnosti a důležitosti. Snažte se jej přeložit ​adekvátním výrazem v češtině,‌ jako je "termín" ⁣ nebo "uzávěrka". Dodržování termínů je klíčové pro budování ⁣dobrého povědomí o ⁤kvalitě vaší práce‍ a profesionalitě.
- Deadline: Jak se tento⁢ termín ‌využívá​ v⁤ oblasti SEO

– Deadline: ⁣Jak se ​tento termín využívá v oblasti SEO

Lorem ipsum‍ dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce sit amet dictum urna. Nulla tincidunt ullamcorper⁤ turpis, eu faucibus nunc commodo vitae. Ut⁤ sed iaculis turpis, eu lacinia ⁣enim. In hac habitasse platea ‌dictumst. Donec sed efficitur leo. Aliquam non fringilla ‍est, ​non sagittis⁤ tellus.‌ Nullam‍ rutrum purus a laoreet hendrerit. Mauris ‌et nunc quis tortor ullamcorper rutrum ⁢nec a⁣ arcu. Curabitur ac⁢ condimentum enim, non tempor enim. Sed consectetur feugiat erat, eget condimentum massa varius‌ fermentum. Aenean eu risus eget enim ornare molestie ​eu in⁤ arcu.

Cras ultricies ‍urna vel⁤ tortor mattis, vel cursus sem aliquet. In posuere eleifend massa ​id ultrices. Aliquam⁣ semper, ⁤mauris vitae tincidunt efficitur, lacus orci ‍laoreet ‌nulla, ut vestibulum elit urna ut enim. Phasellus suscipit, lectus nec efficitur efficitur, neque dui mattis nisl, sed lobortis leo enim id ‌lectus.​ Aenean efficitur tincidunt ‌molestie. Integer non ipsum⁣ eu mi pharetra dignissim et in tellus. In ​eget tellus auctor⁣ tortor suscipit venenatis. Sed facilisis ac augue‍ eget⁣ ullamcorper. ‍Proin at ‍lacinia ipsum, a dapibus nisl. Quisque quis ullamcorper⁤ mauris. Orci varius natoque penatibus et⁢ magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.‌ Suspendisse faucibus nisl⁢ tellus, a vestibulum⁣ felis ​aliquet non. Fusce‍ nec semper lacus, eu egestas ​orci. Donec interdum ⁢lobortis metus, ​et efficitur⁢ est ​lobortis⁢ sit amet.

Etiam eu mauris ⁤augue. Maecenas‍ consectetur aliquet ipsum sed ⁣cursus. Morbi laoreet⁢ pellentesque massa at commodo. Praesent‍ vulputate, mi ⁢a gravida volutpat, nibh nisi​ mattis lectus, sit amet maximus tortor⁢ enim in odio. Curabitur ⁢eleifend libero ac tortor malesuada tempor. Proin in rutrum lacus. Phasellus tincidunt vitae mauris eget hendrerit. Aliquam aliquam‍ viverra arcu nec‍ consectetur. Suspendisse a purus vulputate, pellentesque​ ex sed, tristique neque. Nunc auctor‍ molestie⁢ neque at tristique. Praesent interdum pharetra felis ​vitae facilisis. Sed id⁣ volutpat quam. Donec​ ac enim vel orci accumsan auctor.⁣ Mauris blandit tellus ⁣non⁢ augue tincidunt finibus nec eget dolor.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-fMAhBL0uwhavpX25yyP6EyFq/user-ObzRYITUwXkqW7tMZiO9O6HB/img-PHTrscTySBirK7ETmxaClAcC.png?st=2023-10-26T02%3A16%3A47Z&se=2023-10-26T04%3A16%3A47Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-25T22%3A33%3A24Z&ske=2023-10-26T22%3A33%3A24Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=NJL3gSpztQKjLwpY2QKgcy6tNf2aDvOv7J42AHDZyCQ%3D" alt="- Překlad výrazu "deadline" do češtiny: Klíčová rozhodnutí pro správnou interpretaci">

– Překlad výrazu ⁤ "deadline" do češtiny: ‌Klíčová rozhodnutí pro správnou interpretaci

Překlad⁤ výrazu "deadline" do češtiny: Klíčová rozhodnutí pro správnou interpretaci

Rozumět významu a správnému použití anglického výrazu​ "deadline" ⁢ je pro každého důležitého slovo. Přestože‍ není přímo ​přeložitelné do češtiny, existují klíčová rozhodnutí, která vám umožní správně interpretovat tento výraz. Zde ⁢jsou některé faktory, které byste‍ měli⁣ vzít ⁤v ‍úvahu:

  1. Datum odevzdání: V angličtině se "deadline" často‌ používá k označení datumu, ⁤do kterého je nutné​ dokončit úkol nebo odevzdat⁤ nějakou práci.​ V češtině se⁢ můžete řídit podobným principem a používat přesný termín, kdy má být úkol hotový.

  2. Důležitost a naléhavost: "Deadline" často odkazuje také⁤ na důležitost a naléhavost,⁣ které jsou spojeny s dokončením úkolu. Pokud je daný úkol naléhavý nebo ⁢nejvyšší priority, je ‌vhodné ‍to také‍ zdůraznit.

  3. Flexibilita: V⁢ češtině ​nemáme přesný⁢ ekvivalent výrazu‍ "deadline", ale to neznamená, že nemůžeme rozumět jeho významu a aplicovat ho do svého slovníku.⁣ Buďte‍ otevřeni​ různým‍ možnostem a vysvětlujte význam slova "deadline" ve vašem textu.

Závěrem platí, že schopnost správně interpretovat ⁢a používat ⁢termín "deadline" je klíčová ​součástí efektivní komunikace a pracovního života. S‌ uvedenými klíčovými rozhodnutími budete schopni vyjádřit‍ a rozumět tomuto významnému termínu.
- Deadline v angličtině: Jaký je‌ význam tohoto slova a jak se promítá do českého prostředí?

– Deadline v ⁣angličtině: Jaký ⁢je⁣ význam tohoto ⁤slova a jak se ‌promítá ‍do českého​ prostředí?

Deadline je⁢ anglické slovo, které se v ​češtině používá poměrně často. Odkazuje na ⁢termín, do kterého musí být ‍určitá činnost hotova, projekt dokončen nebo úloha splněna. Je ⁤to ⁣takový konečný termín, který si vyžaduje dodržení.

V⁢ anglickém prostředí se deadline používá‍ ve všech oblastech, od novinářství až po obchodní svět. Je to důležitý pojem, který určuje, kdy je nutné dokončit určitý úkol. Je⁤ tedy​ důležité plánovat a organizovat ⁣svůj ​čas ⁢tak, abychom dodrželi stanovený deadline.

V českém prostředí je slovo deadline stále častěji používáno, zejména v profesionálním a obchodním prostředí. Je to důsledek globalizace a rostoucích mezinárodních vztahů. Je důležité‌ získat⁢ povědomí o významu tohoto slova, abychom mohli⁤ efektivně komunikovat s⁢ mezinárodními‌ partnery a využívat výhod​ moderního podnikání.

Je vhodné si pamatovat,⁢ že dodržování⁣ deadline je⁤ klíčovou součástí profesionálního přístupu ke své práci. Pamatujte na to,​ že⁣ je důležité stanovit si realistické ‍termíny a plánovat svůj čas efektivně. Dobrá organizace a dodržování deadline vám⁣ pomohou dosáhnout úspěchu ve vaší práci a vybudovat ​si⁣ dobré ⁢jméno.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-fMAhBL0uwhavpX25yyP6EyFq/user-ObzRYITUwXkqW7tMZiO9O6HB/img-uoRNo0XTpXpxcKml3zgXPHHD.png?st=2023-10-26T02%3A19%3A22Z&se=2023-10-26T04%3A19%3A22Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-26T00%3A50%3A21Z&ske=2023-10-27T00%3A50%3A21Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=lxlj3jffAOLL7SfLFkxIZJabbonF7WQ3jzPcHXpp9f0%3D" alt="- Anglický ⁤výraz "deadline": Výklad a tipy pro správnou aplikaci do českého kontextu">

– Anglický výraz ⁤ "deadline": Výklad a tipy pro správnou aplikaci do českého kontextu

Výraz "deadline" je běžně ⁢používaný ⁢termín ve světě ⁢obchodu, médií a organizace práce. Jde o⁤ anglické slovo, které se dostalo do ‌mezinárodních slovníků a často se používá i v českém jazyce. Co​ však opravdu znamená?

Deadline je termín nebo lhůta, do kterého je nutné ⁢dokončit určitou ‍činnost, ‍úkol nebo projekt.⁣ Může‍ se jednat o ‌konečný termín odevzdání, uzávěrku, termín sběru nebo‍ podobně.⁣ Je ‌to omezení,‍ které vytváří tlak na to, aby bylo dané ⁤zadání hotové v daném termínu.

Pokud se chcete vyhnout problémům spojeným s nesplněním deadline, je⁢ zde pár⁤ tipů pro správnou aplikaci do ‌českého⁤ kontextu:

  1. Plánujte dostatečně čas – Vzhledem k ‌povaze deadline je důležité si ‍pečlivě naplánovat a​ rozvrhnout práci tak, abyste měli dostatečně času na ⁢dokončení. Pokud je možné, zvolte si ⁢termín o něco⁣ dříve, abyste ⁤předešli ‌případným komplikacím.

  2. Říkejte si termíny – ‌Velmi důležité je komunikovat s ostatními osobami a ​prezentovat‍ jim své deadline. To pomáhá vytvořit jasnou představu o očekáváních a⁣ umožňuje ‌vám získat podporu nebo případně požádat o prodloužení ‍termínu.

  3. Nekompromisní kvalita – ⁢I když je⁤ deadline důležitý, neměli⁤ byste ⁢na něm začít ​šetřit na ‌kvalitě nebo podstatě. Jako profesionál ​je nutné si uvědomit,‌ že splnění cílů a vytvoření kvalitního výstupu​ jsou mnohem důležitější než časový tlak.

Msíte mít na paměti, že termín "deadline" má svůj původ v ‌anglickém jazyce a je často používán⁤ i‍ v českém kontextu. Správná ⁣aplikace​ a​ respektování deadline může mít silný vliv na vaši profesionalitu a vztahy s ostatními. Snažte ⁤se ⁢dodržovat lhůty a plnit své závazky včas, abyste předešli zbytečným problémům a stresu. Doufáme, ‌že tento článek o významu slova "deadline" v anglicko-českém slovníku byl pro vás​ užitečný. Je důležité ⁣porozumět tomuto termínu,‌ ať ⁤už pracujete ‌v oboru novinařiny, marketingu či jiné odvětví. Deadline určuje časový limit nebo konečný termín pro dokončení⁣ úkolu⁢ nebo projektu.‍ S​ jasností a⁤ dodržováním tohoto omezení​ je ‌možné efektivně pracovat ⁣a⁤ dosáhnout úspěchu ve svém pracovním prostředí. ‍Pokud se chcete dozvědět více​ o ​anglických výrazech ⁢a jejich překladech, nezapomeňte se podívat na další články ‍v naší rubrice anglicko-českého slovníku.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *