Co Znamená leap ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená leap ? Anglicko Český Slovník

Vstupte do světa anglicko-českých slovníků a odhalte význam slova "leap". Přemýšleli jste někdy, co tento termín přesně znamená? Ať už se zajímáte o angličtinu nebo češtinu, je důležité mít široký slovníkový rejstřík, který vám umožní správně porozumět výrazům a jejich kontextu. V našem článku "Co znamená leap? Anglicko-český slovník" se zaměříme na význam a využití tohoto slova v různých příkladech. Připravte se na lepší porozumění anglickému jazyku a objevte všechny nuance, které se skrývají za tímto jednoduše znějícím pojmem.
Co je to leap? Přehled anglicko-českého slovníku

Co je to leap? Přehled anglicko-českého slovníku

Leap je pojem, který se často objevuje v anglickém jazyce a může být matoucí pro ty, kdo se s ním setkávají poprvé. V našem anglicko-českém slovníku vám přinášíme přehled nejdůležitějších významů a použití tohoto slova. Leap je podstatné jméno, které znamená "skok" nebo "výskok". Například: "The cat made a graceful leap onto the fence." (Kočka udělala ladný skok na plot.) Ve spojení s jinými slovy může "leap" také znamenat "kvalitativní zlepšení" nebo "dramatické zvýšení". Například: "The company saw a leap in sales after launching their new product." (Firma zaznamenala nárůst prodejů po uvedení nového produktu.)

Další význam slova "leap" se týká skákání v čase, například ve větě: "They decided to leap into the future and adopt new technologies." (Rozhodli se vstoupit do budoucnosti a přijmout nové technologie.) "Leap" může také znamenat "skočit" nebo "vyskočit" z něčeho, například: "He leaped from the cliff into the cool water below." (Skočil z útesu do chladné vody pod ním.)

V našem anglicko-českém slovníku najdete další významy a překlady slova "leap", spolu s použitím ve větách a frázích. Pokud se chcete seznámit s dalšími anglickými výrazy a jejich českými překlady, nezapomeňte projet celý náš slovník. Užijte si objevování nových slov a rozšiřování své slovní zásoby!
Výklad významu slova leap v anglicko-českém slovníku

Výklad významu slova leap v anglicko-českém slovníku

Výklad významu slova "leap" v anglicko-českém slovníku

Výraz "leap" je jedním z těch anglických slov, které mohou mít více významů. V anglicko-českém slovníku se můžete setkat s různými definicemi tohoto slova, které ho pokrývají ve všech jeho podobách a významech. Zde je několik nejčastějších významů slova "leap":

  1. Skok – První a nejpřímější význam slova "leap" se týká fyzického aktu skoků. Může to být skok ze stojícího nebo sedícího postavení, ale také obrazný skok například při běhu nebo sportovních aktivitách. Například "The athlete leapt over the hurdle with ease" znamená, že sportovec překonal překážku s lehkostí.

  2. Skok vpřed – Dalším významem slova "leap" je obrazný skok vpřed, což znamená vést něco nového, začít novou etapu nebo udělat dramatický pokrok. Například "The company has leapt ahead of its competitors with its groundbreaking technology" znamená, že společnost se před svými konkurenty dostala díky průlomové technologii.

Významy slova "leap" jsou rozmanité a flexibilní, a proto je důležité významy správně rozlišovat, abyste je mohli efektivně použít ve správném kontextu. Doufejme, že tento malý výklad vám pomohl lépe porozumět slovu "leap" v angličtině a zlepšit vaši angličtinu!
Jak se používá slovo leap v angličtině a jak se překládá do češtiny

Jak se používá slovo leap v angličtině a jak se překládá do češtiny

Leap je slovo používané v angličtině, které má několik významů a může být přeloženo do češtiny různými způsoby. Jedním významem slova leap je skok, který se provádí, překonává nebo přeskočuje určitou vzdálenost. Může se jednat o skok fyzický, například přeskočení potoku nebo skály, nebo o přenesený význam, jako je skok vývojový, skok vpřed ve vědomostech, dovednostech nebo technologiích.

Dalším významem slova leap je výraz používaný pro označení jednoho roku, který je dělitelný čtyřmi. Tento význam souvisí s přestupným rokem, který obsahuje jeden den navíc. V překladu do češtiny se pro tento význam používá slovo "přestupný rok".

Slovo leap má ještě další významy a synonyma, která by bylo možné zde vypsat. V tomto příspěvku jsme se však zaměřili pouze na nejčastější a nejzajímavější významy slova leap v angličtině a jak se překládají do češtiny. Snažili jsme se poskytnout přehledné a srozumitelné informace, které by Vám měly být nápomocné při porozumění a používání tohoto slova.
Leap a jeho synonyma: Jak najít správný překlad v anglicko-českém slovníku

Leap a jeho synonyma: Jak najít správný překlad v anglicko-českém slovníku

Leap je anglický výraz, který často používáme v různých kontextech. Jeho význam je však důležité správně pochopit, abychom mohli najít přesný překlad v anglicko-českém slovníku. Existuje několik synonym, která můžeme použít, a zde jsou některé z nich:

  1. Skok – Tento výraz se často používá ve spojení s fyzickým pohybem, jako je skákání nebo přeskočení určité vzdálenosti.

  2. Výskok – Toto synonymum se používá pro rychlý a prudký pohyb nahoru. Například při basketbalovém zápase hráč může udělat výskok, aby dosáhl na míč.

  3. Vrhop – Tento výraz je používán, když se chceme vyjádřit ke zvýšení úrovně nebo kvality něčeho. Například se můžeme vyjadřovat k vrhopu v produktivitě nebo ve vývoji technologií.

Je důležité použít takový překlad, který bude nejvíce odpovídat konkrétnímu kontextu. Někdy může existovat více možností a je třeba vybrat tu nejvhodnější.

Popis významu slova leap v angličtině a porovnání s českým výrazem

V slovníku anglického jazyka najdeme mnoho slov, která mají různé významy a interpretace. Jedním z těchto slov je "leap". Ve své základní podobě znamená "skok" nebo "skočit", ale jeho významy jsou bohatě rozmanité a mohou být aplikovány v různých kontextech.

Jedním z významů slova "leap" je náhlý a významný posun nebo změna v něčem. Například ve větné konstrukci "leap of faith" se používá k vyjádření rozhodnutí udělat něco, i když není jasné, jaké budou následky. "Leap of faith" se často objevuje v kontextu riskování nebo věření v něco, co je nejisté.

Dalším významem slova "leap" je překonání překážky nebo bariéry. V takovém případě se používá ve spojení s dalšími slovy, jako je "leap over" nebo "take a leap". Tento význam vyjadřuje odhodlání nebo statečnost k překonání obtíží a pokračování dále.

Ve srovnání s českým výrazem můžeme říci, že "leap" často zahrnuje dynamiku a sílu pohybu, zatímco český výraz "skok" se soustředí především na samotný akt vyskakování. Můžeme si představit, že "leap" je více spojen s akčností a energií, zatímco "skok" je spíše popisným pojmem.

Ať už se jedná o skok do neznáma, nebo o překonání překážky, slovo "leap" má v angličtině mnoho zajímavých významů. Takže příště, když se dozvíte o někom, kdo udělal "leap of faith" nebo "took a leap", víte, že řeč není o fyzickém skoku, ale o odvážném kroku nebo rozhodnutí.

Český překlad slova leap a jeho užití v kontextu

„`

Leap, často používané slovo v anglickém jazyce, má mnoho významů a užití v různých kontextech. Přestože se jedná o relativně jednoduché slovo, jeho významy jsou často rozmanité a mohou mít různé konotace.

Prvním významem slova „leap“ je skok nebo přeskok. Používá se, když se člověk nebo zvíře přesune z jednoho místa na druhé v relativně velké vzdálenosti. Například: The cat leaped over the fence (Kočka přeskočila plot).

Dále se slovo „leap“ používá v kontextu časového rozsahu. Může znamenat skok nebo přechod mezi dvěma časovými bodky. Například: The company has leaped forward in terms of technology (Společnost udělala v oblasti technologií obrovský skok vpřed).

V nepřenositelném smyslu se „leap“ používá také pro popisování rychlého nebo náhlého pohybu. Například: Her heart leaped with joy (Její srdce zaplesalo radostí).

Slovo „leap“ může také představovat vážný skok nebo inovaci v rámci určitého oboru nebo dovednosti. Je často používáno ve spojení s technologickým vývojem nebo pokrokem. Například: The company made a great leap in renewable energy technologies (Společnost udělala velký skok v oblasti obnovitelných energií).

„` Doufáme, že tento článek vám pomohl lépe porozumět významu slova "leap" a poskytl vám potřebné informace k jeho správnému použití. Anglicko-český slovník zůstává nenahraditelným nástrojem pro každého, kdo se učí angličtinu. Bez ohledu na vaše jazykové dovednosti, je důležité mít takový zdroj po ruce, abyste se mohli vyjadřovat s jistotou a přesností. S naší širokou škálou slovních významů a přesných překladů, je slovo "leap" nyní o poznání srozumitelnější. Pokud se budete dále snažit rozšiřovat svou slovní zásobu, tento slovník se pro vás stane nepostradatelným průvodcem ve vašem jazykovém dobrodružství.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *